Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Trapero i Forn denuncien una «Operació de desprestigi» contra els mossos i asseguran que no té relació amb l’agència americana

176Shares

“No tenim relació amb la CIA”, així de contundents s’han mostrat tant el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en una compareixença per desmentir que l’agència d’intel·ligència nord-americana avisés la policia catalana d’un atemptat a la Rambla.

Forn sí que ha reconegut alertes d’atemptat a les Rambles de “baixa credibilitat” que provenien d'”altres fonts”. El conseller ha explicat que el 25 de maig van rebre un avís sobre la Rambla “com rebem desenes d’avisos de terrorisme des de diferents fonts i tots són contrastats, cal recordar que estem en un nivell 4 sobre 5, avisos sobre centres de culte, concerts , esdeveniments esportius “.

L’Estat va donar baixa credibilitat a l’alerta

“L’avís d’atemptats a la Rambla ens arriba per altres fonts, es contrasta, es valora i es trasllada a l’Estat que finalment li va donar una baixa credibilitat”, ha emfatitzat el conseller. “De fet, ni en les Taules d’Avaluació del risc terroristes del 25 de maig ni del 8 de juny es parla d’aquest avís ni tampoc en la Junta de Seguretat celebrada a Catalunya el 10 de juliol”, ha subratllat Forn.

Tot i la “baixa credibilitat i rellevància” de l’amenaça, Mossos incrementar la seguretat a la Rambla fins al punt de tenir un 10% dels Mossos de Barcelona concentrats a la zona. Ni Forn ni Trapero han volgut donar el nom de la font que va alertar d’un possible atemptat a la Rambla però han assegurat que no era ni de la CIA ni dels serveis d’intel·ligència antiterrorista nord-americans.

Comentaris
176Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari