Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Soraya Sáenz de Santamaría : “La llei de Transitorietat és una “aberració” i que el referèndum…

Comparteix
589Shares

El Govern recorrerà “immediatament” les lleis de desconnexió del referèndum i de transitoriedad en el moment en què els partits independentistes “les posin sobre la taula”, és a dir que les tramitin al Parlament, les incloguin en un ple, o bé les aprovin per la via del decret. Així ho ha explicat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest dimecres en declaracions al pati del Congrés dels Diputats, que ha assegurat que la llei de Transitorietat és una “aberració”.

Altres fonts del Govern han explicat també que en cas que el Govern les aprovi per decret, el seu executiu presentarà un nou recurs al TC, mentre que si la tramitació es fa al Parlament, optaran per un incident d’execució de sentència. L’executiu, sostenen aquestes fonts, està de guàrdia permanent i té ja els escrits redactats.

La llei de Transitorietat, “una aberració”

Sáenz de Santamaría ha criticat durament el contingut de la llei de Transitorietat presentada aquesta setmana: “A Espanya, amb una democràcia consolidada, que algú pretengui constituir una autocràcia on el president de la Generalitat mani no només sobre els consellers, sinó sobre el Parlament i els jutges, dinamiti la divisió de poders i la mínima responsabilitat política, és un producte aberrant en democràcia “, ha dit.

En aquest sentit ha afirmat que li crida “molt” l’atenció que “partits i diputats que vénen a aquesta cambra a dir determinades coses puguin avalar un producte que és propi d’altres latituds”.

El referèndum no se celebrarà

Tal com ha repetit el seu executiu, Sáenz de Santamaría ha afirmat de manera contundent que el referèndum no se celebrarà. “Crec que en un mes vista aquí no hi ha legalitat, logística ni signatura”, i “allò d’un referèndum amb garanties queda en què no existeix la més mínima vergonya democràtica a l’hora de presentar iniciatives”

Comentaris
Comparteix
589Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

One Comment

  1. Jaume Riu Sala Jaume Riu Sala

    La Llei de Transitorietat diuen que és una “aberració”…, però una monarquia instaurada -que no restaurada- pel dictador, es veu que no ho és.

Deixa un comentari