Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Colau, sobre la manifestació: “No em va agradar que hagués xiulets ni…”

Comparteix
470Shares

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha confessat avui que la manifestació convocada el passat dissabte contra els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils va viure «alguns moments de tensió» i ha assegurat que ella hagués preferit «que no hi hagués hagut els xiulets (al Rei i Rajoy) perquè hi havia familiars de les víctimes ».

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha reconegut que la de dissabte «era una manifestació complicada, però em quedo amb que va ser massiva: mig milió de persones en ple agost».

«Hi va haver alguns moments de tensió i no em va agradar que hagués xiulets, perquè hi havia familiars de les víctimes. Però em quedo amb moltes expressions de solidaritat d’aquests dies », ha declarat l’alcaldessa.

En la mateixa entrevista, Ada Colau, ha insistit avui que «ningú» va recomanar posar pilons a La Rambla i ha recordat que el Ministeri de l’Interior només els va enviar una circular «genèrica per a tots els ajuntaments» que aconsellava reforçar les mesures de seguretat durant les festes nadalenques.

«Demanaria prudència, quan passa una cosa tan terrible l’últim que es necessita són rumors sense contrastar”, ha assenyalat l’alcaldessa, que ha recordat que ja van col·locar barreres en actes com la cavalcada de Reis, la fira de Santa Llúcia i en altres esdeveniments nadalencs.

Colau ha recordat que la Junta de Seguretat Local ha acordat establir un grup estable de treball amb experts que decidiran les mesures a implementar «en els punts més sensibles de la ciutat».

L’alcaldessa ha assenyalat que ja han incrementat la presència policial i que s’han creat patrulles formades per tres agents en comptes de dos, a més d’incrementar les hores extres dels agents «per incrementar el patrullatge a les zones més sensibles».

També ha recordat que els experts han explicat que «amb el que els terroristes tenien preparat amb explosius els pilons no haguessin servit», encara que no ha descartat posar-los on els experts en seguretat ho recomanin.

Comentaris
Comparteix
470Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari