Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Una agència d’espionatge dels EUA diu que va contactar amb l’assassí de la Rambla el 31 de juliol i aquesta és la conversa…

Puntuació dels lectors

Espies del Exeintel Group, que treballa en la Intelligence Security contractada pel servei secret nord-americà, afirmen que van donar una “Alerta Roja” internacional després fer-se passar per jihadistes i enganyar Younes Abouyaaqoub, qui els va revelar que eren “5 germans”, estaven ” a Espanya “dirigits per” un imant “i anaven a” atacar diversos petits pobles “.

L’assassí de les 14 persones que va atropellar a les Rambles amb una furgoneta, Younes Abouyaaqoub de 22 anys, va caure dues setmanes abans en un parany de l’espionatge dels EUA, als agents -que es feien passar per yihadistas- els va confiar via WhatsApp que formava part d’un comando terrorista “a Espanya” i que es disposaven a cometre diversos atemptats, segons afirma a la seva web l’agència d’intel·ligència privada denominada Exeintel.

Els espies nord-americans, pertanyents al Exeintel Group Intelligence Service (EGIS) amb seu a Washington, DC, estaven efectuant “operacions de ciber-intel·ligència i vigilància antiterrorista en línia, quan el dilluns, 31 de juliol de 2017, es va produir una xerrada significativa que va impulsar a EXEINTEL a compartir immediatament intel·ligència crítica amb autoritats a Europa i els EUA “, segons explica a la seva web aquesta agència privada d’espionatge.

Les agències privades d’intel·ligència són força habituals als EUA, on els serveis secrets han externalitzat nombroses de les seves funcions i compten amb la col·laboració (ben remunerada) d’empreses que exerceixen l’espionatge per encàrrec, com Stratfor: la CIA a l’ombra que va desemmascarar Wikileaks .

Exeintel també ha fet públiques algunes de les captures de pantalla de la seva suposada conversa amb el terrorista via missatgeria instantània, tot i que ratllant algunes parts de l ‘ “Alerta Roja” que asseguren que van enviar als serveis secrets “només per protegir fonts, mètodes i intel·ligència en procés, així com la seguretat i les operacions de les investigacions internacionals oficials “.

“EXEINTEL assegura que va constatar que aquest sospitós en particular mostrava senyals clau de suport a la ideologia gihadista”, segons ha publicat al seu web l’empresa privada d’intel·ligència. “A continuació, figura la conversa entre el sospitós i els agents d’intel·ligència”:

El terrorista fa servir en el seu àlies una àguila americana en vol
Inici de la conversa entre espies i Younes Abouyaaqoub.

El terrorista utilitza en el seu compte (segons Exeintel) l’àlies Ayoub -i la imatge d’un àguila de cap blanc en vol, curiosament l’animal que és símbol oficial dels EUA i per tant coneguda també com àguila americana- i la seva conversa amb els espies de Exeintel comença amb la salutació tradicional musulmà: “Salam maleikum” que significa: “Hola, la pau sigui amb tu”.

L’agència esborra gran part de les seves respostes, com el que responen a la pregunta “d’on ets?” Els espies després pregunten: “I tu?

“D’Europa Occidental”, contesta el terrorista. A continuació, hi ha un intercanvi esborrat que acaba amb “Espanya”, escrit per Younes.

Els espies li escriuen en àrab i ell respon en anglès

La segona captura comença amb els espies proclamant “Alhamdulillah!” ( “Lloat sigui Déu”) i preguntant en àrab: “On ets?”

“Espanya”, contesta Younes en anglès.

“Ets musulmà?”, Pregunten els agents, una altra vegada en àrab.

“Sí”, continua el terrorista escrivint en anglès.

“Mash’Allah” (Gràcies a Déu), escriuen els espies en alfabet llatí. Però tornen a l’àrab:

“Quants anys tens?”

“25”, contesta Younes mentint, ja que en la seva documentació figura una edat de 22 anys.

“Gràcies a Déu”, repeteixen els espies, aquest cop en escriptura àrab. [Tots els termes en àrab inclosos en aquesta conversa han estat traduïts per Públic per col·laboradors amb amplis coneixements en aquest idioma i en salafisme]

Tercera captura de la conversa entre espies i Younes Abouyaaqoub.

“Qui és el teu emir?”, Pregunten els espies. – “El príncep que ajuda als nostres germans a alliberar la nostra terra”

Després hi ha un petit salt d’una captura a una altra: del minut 17:26 passa al 17:40 i Younes està responent en anglès:

“Al·là ens protegeix, no existeix la por”

“In Shaa Allah” ( “Si Déu vol”, origen de l’tant de bo en espanyol)

“Vols anglès?”, Pregunten els espies al veure que el terrorista sempre escriu en aquest idioma. I segueixen: “Qui és emir [príncep] per a tu?”

“El príncep que ajuda als nostres germans a alliberar la nostra terra”, contesta Younes.

“Sí, en anglès”, afegeix el terrorista.

“¿L’emir està a Espanya?”, Inquireixen els espies en anglès. I immediatament, en àrab: “Coneixes l’emir a Espanya?”

Quarta captura de la conversa entre espies i Younes Abouyaaqoub.

“Sé com treballa la policia. El seu temps de resposta, les seves rutes i quan són més vulnerables”

Hi ha un nou salt entre captura i captura (de l’18:07 a 18:16), però en notes al marge Exeintel explica: “Les preguntes sobre la seva emir són per confirmar el rang que ell ostenta. Acaba per afirmar que l’emir està d’ fet a Espanya [alguna cosa preocupant] “.

“Allah akbar” (Al·là és gran), segueix Younes.

“Ma’shaAllah” (El que Al·là vulgui), coregen els espies. I segueixen: “Què fareu?”

“Sé com treballa la policia. El seu temps de resposta, les seves rutes i quan són més vulnerables”, diu el terrorista.

“Hem d’atacar diversos pobles petits [i] quan tots els policies vinguin a buscar-nos , desplaçar-nos a un altre lloc i atacar-lo. No seran capaços de defensar-se de nosaltres” proclama Younes.

“Parlaré amb els altres germans”, contesta Younes. “No puc córrer riscos”.

L’agència privada d’Intel·ligència, en els seus comentaris a posteriori, remarca que el comando va haver de vigilar la Policia durant temps, i fins i tot provocar alguna emergència falsa, per conèixer els temps de resposta dels agents. I subratlla que els terroristes planejaven atacar simultàniament en diferents localitats com una tàctica habitual dissenyada per crear el caos.

El Diari Públic s’ha posat en contacte amb portaveus de diversos serveis d’intel·ligència que han expressat la seva preocupació per aquestes informacions però no han confirmat ni desmentit cap d’aquests extrems. No obstant això, cap d’ells ha volgut tampoc desmentir formalment aquesta informació

També reconeix Exeintel (a la seva pàgina web) que en el moment de la conversa no sabia que la comanda estava format realment per autèntics germans de sang, ni que el mateix Younes emprava la identificació del seu germà gran.

Però el que sí diu que va fer el Exeintel Group Intelligence Service, segons emfatitza a la seva pàgina web, és que va llançar una “Alerta Roja” als serveis d’intel·ligència dels EUA i Europa. Faltaven 17 dies per a la massacre.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser