Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Trapero denuncia la marginació internacional de la Policia Nacional sobre Mossos en …

Comparteix
483Shares

El Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha denunciat obertament la marginació que pateix el cos policial català en matèria d’informació internacional rellevant per a la lluita antiterrorista, una actitud de la qual ha responsabilitzat la Policia Nacional i en últim terme a la llei que regula les policies autonòmiques, que data de fa 30 anys.Trapero ha assenyalat la gestió de la informació de l’imam de Ripoll com a exemple d’aquesta marginació, ha reconegut que seria “injust i deshonest dir que si haguéssim sabut que l’imam va ser investigat, l’atemptat (de Barcelona) s’hauria evitat”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el responsable policial ha comentat les informacions relatives a les suposades indagacions que ja existien sobre l’imant, aparegudes a la premsa posteriorment, i que eren desconegudes pels Mossos. Trapero ha assegurat que sobre Abdelbaki És Satty “sabíem ben poc per no dir que no sabíem gairebé res. Sabíem el nom de pila “, ha concretat. Tot i les indagacions iniciades posteriorment, el comissari ha assegurat que l’oratori del que es feia càrrec “no era especialment conflictiu”. Per tant, no era una comunitat “no especialment problemàtica” la de Ripoll, ni “especialment rellevant per als Mossos”, ha aclarit.

La llei que regula el model policial espanyol no contempla el paper dels Mossos com a policia de referència a Catalunya
“Ningú hauria de discutir el caràcter central de la policia catalana, perquè és la referència per a la comunitat catalana”, però per al cap dels Mossos “no hi ha coherència entre aquest fet i com es gestiona la informació internacional”. Segons Trapero, la llei que regula el model policial espanyol no contempla el paper dels Mossos com a policia de referència a Catalunya.

La norma atorga les funcions internacionals a la policia nacional i la informació de l’entorn europeu entra “per una finestreta”, la del cos de Policia Nacional, i en la gestió i transmissió “no flueix” cap als Mossos. La Policia Nacional reparteix la informació i “d’aquest repartiment d’informació internacional, els Mossos no solen sortir ben parats”, s’ha queixat. Trapero ha estat clar a l’hora de denunciar aquesta actitud: “El debat duraria poc i no m’ho pot qüestionar ningú, però això que no funcioni bé provoca disfuncions greus i continua utilitzant-se per dir que no tenim les competències” per gestionar directament la informació internacional.

Comentaris
Comparteix
483Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

One Comment

  1. FERRAN FERRAN

    ||*|| LA DUI, NO ENS LA DURAN PER SEUR. L’HA DE FER EL POBLE CATALÀ, MILLOR AVUI QUE DEMÀ. ||*||

Deixa un comentari