Press "Enter" to skip to content

PSOE i PP units contra el Referèndum : “Mai entrarà en vigor”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
258Shares
Puntuació dels lectors

Una impugnació frontal i sense matisos. Això és el que ha emès aquest dilluns el govern espanyol després que s’hagi presentat al Parlament la llei de transitorietat catalana. En declaracions a l’agència EFE, fonts d’aquest govern han assegurat que la presentació ha estat un “anunci improvisat” fet per “polítics de segon i tercer nivell”:

“Aquesta norma pot ser anunciada tantes vegades com vulgui, però mai entrarà en vigor.”

“No queda a la Generalitat cap mínima resta de seny, moderació o responsabilitat institucional.”

La Generalitat “s’ha rendit” a la CUP

Aquestes fonts han assegurat que la Generalitat “s’ha rendit” a la CUP, que han qualificat de “partit minoritari, radical i antisistema”. La conclusió és també contundent: “Els més radicals porten les regnes de política catalana“, amb l’única estratègia “de generar un estat constant de crispació i provocació.”

En tot cas, les fonts han assegurat que el govern espanyol està convençut que és la seva responsabilitat “defensar els ciutadans de Catalunya -pensin com pensin i sentin el que sentin- d’un grup de radicals que estan intentant sotmetre i silenciar la majoria de catalans.”

“Rebuig frontal” del PSOE

Per la seva banda, el partit socialista, el PSOE, ha explicat que Pedro Sánchez ha trucat a Mariano Rajoy aquest mateix dilluns al matí després de la presentació de la llei de transitorietat. En la conversa, tots dos han estan d’acord en donar “una resposta conjunta” al “desafiament” independentista.

 

Ho ha explicat el portaveu del PSOE, Óscar Puente, després de la reunió de l’executiva, que ha afegit que Sánchez li ha manifestat a Rajoy el “rebuig frontal” del partit a les intencions independentistes, que són “un engany a l’estat de dret.”

Segons Puente, el govern Rajoy està responent de manera “proporcional i eficaç” a la situació pel que fa als aspectes legals, però ha insistit a reclamar “una solució política”. Puente no ha volgut aclarir si el PSOE estaria d’acord amb impedir per la força el referèndum de l’1-O.

Zoido: “La nostra obligació és que no es faci”

També el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, s’ha referit a la presentació de la llei de transitorietat. En una entrevista radiofònica, Zoido ha assegurat que no hi haurà referèndum, i ha afegit que confia que els Mossos col·laboraran per impedir-lo. En tot cas, ha dit que el seu govern farà el què calgui per impedir-lo:

“Cada mesura que prenguin tindrà una resposta del govern d’Espanya, però amb la llei a la mà. Estem preparats per prendre en cada cas la decisió que l’estat de dret en exigeix.”

“Si s’obstinen que es faci, la nostra obligació és que no es faci, i no entraré en altres consideracions.”

Comparteix

Comentaris
Comparteix
258Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
258Shares