Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La carta d’un bomber de la Generalitat que fa furor a internet “Si tinc por”

Comparteix
754Shares

Aquesta ès la meva por

Si tinc por !!

Soc Bomber de la Generalitat de Catalunya i he rebut una invitació institucional per posar-me, a Barcelona, al front de la manifestació #Notincpor, lluint la meva imatge corporativa.
He declinat la invitació i sento la necessitat de justificar la meva decisió.

No aniré per que tinc por dels que s’aprofiten de la tragèdia per llançar-se les culpes els uns als altres sense buscar els veritables responsables. Tinc por que ningú assumeixi responsabilitats. Tinc por dels nostres politics e institucions que en comtes d’unir-se davant la tragèdia i adversitat fomenten l’odi i la discòrdia. Tinc por d’un estat Espanyol que negocia amb els que financen el terrorisme i d’una oligarquia catalana finançada pels terroristes sionistes.
Tinc por d’una monarquia espanyola que flirteixa amb els que financen estat Islàmic, però també tinc por dels equips de futbol esponsoritzats pels mateixos.
Tinc por d’unes forces de seguretat que en la seva competició arribista provoquen la nostra inseguretat. Tinc por que se’ls condecorin per haver massacrat als terroristes després d’haver fugit i no per haver evitat l’atac i les víctimes.Tinc por dels que prefereixen que l’autor d’haver abatut als terroristes a Cambrils fos un legionari però també tinc por dels que s’estimen més que fos una dona catalana. Tinc por dels que acusaven als mossos d’aplicar la violència institucional i ara els tracten d’herois de país. Tinc por de no donar als terroristes un judici just ni l’oportunitat que ells neguen a les seves víctimes convertint-nos en botxins. Tinc por que alguns professionals d’emergències demanin una medalla casposa i anacrònica per fer la seva tasca. Tinc por que un Iman amb antecedents pugui reclutar als nostres fills sense aixecar sospites i que un Sacerdot faci lliurament apologia de l’odi davant dels seus feligresos. Tinc por d’una societat oberta capaç d’abocar a la radicalització a nois de 17 anys. Tinc por d’una societat cretina que mira el dit que senyala la lluna. Tinc por dels polítics “de medio pelo” que s’aprofiten de les víctimes per fer retrets. De Rufianes professionals de tots colors que s’emmirallen en la part més mesquina dels seus adversaris per vanagloriar-se en les xarxes socials en benefici de la seva malmesa autoestima. Dels que han escrit mitja línia de les víctimes i dues-centes sobre la mesquindad dels altres posant-se en la mateixa categoria, jo inclòs. Tinc por de l’editorial d’un diari i de la contra de l’altre. Tinc por dels mitjans de comunicació que expliquen la pel•lícula segon la procedència i color del seu finançament, siguin empreses, institucions o particulars. Tinc por del sectarisme que està agafant tot plegat. Tinc por que les víctimes tinguin nacionalitat. Tinc por que unes valguin més que d’altres. Tinc por que l’ idioma importi més que el missatge. Tinc por dels que en comptes de socórrer a les víctimes fan vídeos amb el seu mòbil i encara més por dels que els distribueixen per les xarxes socials.
Tinc por dels intolerants i dels tolerants que no toleren la intolerància. Dels que no es volen manifestar al costat del rei però aplaudeixen en la llotja del Quatar Fútbol Club Barcelona.
Tinc por de les Esquerres dividides i enfrontades i més de les dretes unides i fortes. Tinc por del trio de les Azores i encara més del pèl-roig supremacista.
Tinc por dels fanàtics que maten per religió però també dels fanàtics patriotes, d’un i d’altra banda, que aprofiten quelcom pels seus interessos legítims o espuris. Tinc por d’aquells que reclamen llibertat per subordinar, dels que demanen justícia per uns poc. Tinc por dels que lluiten contra l’Odi odiant. Tinc por de les banderes, de les pàtries i de les religions, de totes. I tinc por dels Bolardos i dels que reclamen més seguretat a consta de retallar llibertats.
Tinc por dels cretins que no saben mirar més enllà d’ on arriben les seves petites fronteres de confort !!!
Tinc por dels nostres politics i de les nostres institucions que no han estat a l’alçada.
No tinc por de les mostres de solidaritat , fermesa i valentia que ha mostra la gent.
No tinc por de la multitud de persones de bona voluntat que demà aniran a solidaritzar-se amb les víctimes i en contra de l’odi i amb els que demà m’agradaria estar .
Però aquesta vegada no aniré i vetllaré les víctimes d’Iran,Iemen, Síria, Mali, Filipines, Kenia, Afganistan, Paris, Londres, Estocolm, Bèlgica , Barcelona….. en la intimitat per POR a no ser manipulat ni a caure en cap parany d’un i d’altra banda.

Jo si tinc por de tanta mesquinesa institucional !!!

Antonio del Rio González

Comentaris
Comparteix
754Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

8 Comments

 1. un ciutadà un ciutadà

  No tenim remei. Seguim contestant amb odi i pensant que els altres són els enemics de les nostres idees. Perquè aquesta agressivitat? Si algú se sent ofès es pot dir amb serenitat i claredat, no cal posar-se agressiu. Pau companys. I escoltem, sempre podem aprendre alguna cosa. Tothom. I, per si hi ha dubtes, pareu atenció a que he fet servir la primera persona del plural.

 2. sóc un ciutadà del món mundial i no em vull mullar sóc un ciutadà del món mundial i no em vull mullar

  Qui ha escrit això? Xavier Domenech? Algunes coses estan bé però altres están totalment tretes de context. No t’agraden les banderes? Doncs bé que hauràs de triar a quina bandera pagues els teus impostos. Em fa molta gràcia aquells que es pensen que són “ciudadanos del mundo”, com si no estiguessin inclosos a cap societat. I tu a quina escola portes als fills? A una mundialista? A quin hospital vas, a l’internacional? Quines carreteres agafes, les del espai sideral? Vinga va, espavileu una mica

 3. Tinc por d’una democracia q no vol sentir parlar d la reivindicacio de milions d persones ,ignorant q existeixen. No m’agrada q un rei tingui q ser xiulat cada vegada q visita un dels seus territoris i no es faci res per saber per que passa
  Tinc por de formar part de un pais q no escolta la veu del carrer ni de les urnes i nomes ho soluciona amb la llei feta contra aquesta gent.

 4. Antonia Algaba Antonia Algaba

  Suscric cada una de les seves paraules. Ha sapigut expressar el que no sentía però no sabía cómo dir

 5. Mari Carmen Mari Carmen

  Estoy totalmente de acuerdo con el Sr.Antonio del Río González.
  Más claro y alto imposible.
  Todo mi respeto y apoyo.

 6. Mari Carmen Mari Carmen

  Estoy totalmente de acuerdo con el Sr.Antonio del Río González.
  Más claro y alto imposible.
  Todo mi respeto y apoyo.

 7. Anònim Anònim

  Gracies per aquest escrit; no deixes tot ben plasmat, es trist pero es tal i com tho ho dius, s’ hauria de pendre consciència i començar a fer les cosses be d’ una vegada. GRACIES PER PLASMAR LA REALITAT D’ ON VIVIM I DEL SISTEMA QUE NO FUNCIONA DE CAO MANERA.

 8. Josep Maria Serra Josep Maria Serra

  A veure, no t’agrada ni el de dalt ni el de baix, ni el gros ni el prim, ni el d’esquerres ni el de dretes, et carrrègues a tothom, a tort i a dret, no vols ni carn ni peix, però tú qui et penses que ets ? Amb les teves reflexions estàs a favor d’uns i en contra dels altres i al mateix temps, tambè a l’inrevès. Noi, a mès dius que ets bomber, i perquè ho dius? Per donar-te mès relevància ? Jugues al joc dels disbarats. Confio en totes les forces de serveis a la comunitat, policia, bombers, sanitaris etc etc etc. Però si mai em passa res, si-us-plau, ” no dubto de la teva professionalitat” no em vinguis a ajudar, em fas por. I t’ho demano Jo, que tinc els meus “credos” però no despotrico de tothom. Atentament. Josep Maria Serra.

Deixa un comentari