Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Més de mig milió de persones clamen #NoTincPor a Barcelona

Comparteix
256Shares

Barcelona i Catalunya han homenatjat les seves víctimes i també tots aquells que van treballar per salvar vides i evitar més morts. Mig milió de persones participa a la manifestació contra el terrorisme, segons la Guàrdia Urbana. A les sis de la tarda ha començat i ha fet un recorregut lent pel Passeig de Gràcia, fins a la plaça Catalunya.

El lema de la marxa ha estat #NoTincPor, el crit espontani que va néixer després dels atemptats que van deixar 15 morts a Barcelona i Cambrils i ja ha esdevingut universal.

Els protagonistes han estat els que van atendre a les víctimes i eren a la capçalera, a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer Casp. Eren els 75 membres que han portat la pancarta: Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, policies locals de Cambrils, d’Alcanar i de Ripoll, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers, com també representants del Sistema d’Emergències Mèdiques.

També personal sanitari dels vuit hospitals que van atendre víctimes: Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Pere Camps, Sant Pau, Clínic, Germans Trias i Pujol, CUAP Sant Martí, Dos de Maig, Sant Joan de Déu, Sagrat Cor, Joan XXIII, així com forenses, professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i la Creu Roja.

Membres de la comunitat musulmana i entitats veïnals; treballadors del servei de neteja, empreses o organitzacions que el dia de l’atemptat van tenir una actitud solidària, com taxistes, el “centre d’atenció telefònica” de Turisme i el Punt d’Informació de Turisme de Barcelona, com també d’El Corte Inglés, Hard Rock Café, Sfera i el sector hoteler.

Així mateix representants de col·lectius vinculats a la Rambla, com els comerciants de la Boqueria, Amics de la Rambla, floristes, quiosquers, cambrers i personal de la biblioteca de Sant Pau i de la Biblioteca de Catalunya.

Just després d’aquesta capçalera, també hi havia una representació de familiars de víctimes dels atemptats, així com una representació ciutadana que inclou una delegació d’entitats que treballen per la pau, contra el racisme i en defensa dels drets humans, així com associacions de Ciutat Vella, entitats veïnals, ciutadanes i una representació d’agents econòmics.

Comentaris
Comparteix
256Shares

Noticies relacionades

One Comment

 1. pere plans pere plans

  A VEURE SI APRENEM A CONTAR-NOS:
  AA LA MANIFESTACIÓ HI HAVIEN MOLT MENYS DE 100.000,- PERSONES
  Si ahir hi havien 500.000 persones a la manifestació, quantes havia a les del 2010, 2012…?
  Calculem:
  El Passeig de Gràcia des dels jardinets fins a la Plaça de Catalunya té una longitud de 1.200 m.
  Amplada del P. de Gràcia 40 m.
  Total 48.000 m2.
  Si restem, terrasses de bars, arbres, bancs
  rampes pàrquings… ens queden útils 30.000 m2
  30.000 m2 x 4 persones m2 son 120.000, manifestants.
  Plaça de Catalunya 100 m- x 100 m. 10.000 m2 restem, fonts, arbres, escenaris… queden 6.000 m2
  6.000 m2 x 4 persones m2 24.000
  manifestants.
  Per tant el número de persones atapeïdes que caben a
  Passeig de Gràcia més Plaça Catalunya son 144.000
  Calculem-ho d’una altre manera : Si fem una fila de 40 persones que ocupin l’amplada del P. de Gràcia i considerem la velocitat de la manifestació de 2 km. per hora, quan tardarien tots els manifestants en creuar per exemple el carrer Provença?
  Calculem-ho:
  Suposem que passa una fila cada 5 segons, això son 40 persones, en un minut 12 files x 40 persones = 480; En una hora passaríen .12 files per minut x 60 minunts = 720 files x 40 persones/fila = 28.800,- persones
  A les 6:50 de la tarda la cua de la manifestació ja havia creuat el carrer Provença, jo era allà per comprovar-ho.
  Quants manifestants havien creuat el carrer Provença durant aquella menys de 1 hora hora?
  Doncs com a moltíssims 15.000,- persones. Ara hi podeu sumar tots els que eren al Passeig de Gracia i Plaça de Catalunya aturats i que no formaven part de la manifestació o simplement que no anaren a la capçalera de la manifestació i quants hi havia? com a molt 75.000, ja hem vis la capacitat que té el Passeig de Gràcia i la Plaça de Catalunya.
  Jo Pere Plans, dic sense por a equivocar-me que totes les persones que varen anar ahir a la manifestació, més les que estaven aturades al llarg del trajecte cabien sobradament al Camp del Barça. A les manifestacions del 2010 i 2012, estiguérem dues hores aturats abans no començarem a caminar i com que hi havia tanta gent els carrers paral•lels a Passeig de Gràcia, com Pau Claris fins a Passeig de Sant Joan, Rambla Catalunya, Balmes, Enric Granados.. hi baixaven autèntiques riuades de gent i els carrers tranversals com Còrsega, Rosselló, Provença, Mallorca… també estaven a rebentar, ahir cap d’aquests carrers hi havia gruix de manifestants, potser la Rambla de Catalunya estava una mica més plena del normal. A veure si la persona que ha dit que erem 500.000,- ens explica com ho ha contat.

Deixa un comentari