Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Forta xiulada al Rei a la manifestació de Barcelona contra el terrorisme

Comparteix
239Shares

El rei Felip VI ha estat rebut amb una sonora xiulada a la seva arribada a la manifestació a Barcelona de repulsa als atemptats jihadistes a Catalunya. El Monarca ha arribat a la capçalera de la marxa al passeig de Gràcia poc abans de les sis de la tarda i tot just baixar del cotxe oficial nombrosos assistents a la mobilització han proferit esbroncades i crits com ‘Fora el Borbó’. La comitiva del Govern, encapçalada pel president Mariano Rajoy, també ha estat rebuda amb una protesta.

En els últims dies ha estat criticada la presència del cap de l’Estat en una manifestació antiterrorista per part d’alguns sectors polítics independentistes, que han denunciat els llaços comercials de la Monarquia espanyola amb la d’Aràbia Saudita, que es considera font de finançament principal del terrorisme gihadista. A part de la xiulada s’han sentit també crits a favor de la independència de Catalunya.

Barcelona s’uneix al crit ‘No tinc per’

El Rei, tot just arribar a la manifestació, ha aplaudit als Mossos d’Esquadra ia la resta de cossos de seguretat i d’emergències sanitàries, als quals ha saludat un per un acompanyat per Rajoy; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i els presidents del Congrés i del Senat.

Envoltats de estelades

Les autoritats s’han situat en una segona capçalera, per darrere de la principal, i han pogut veure un gran nombre de banderes independentistes, sobretot concentrades després dels polítics, així com senyeres i banderes espanyoles per tot el recorregut. També s’han desplegat dues grans pancartes blaus amb els lemes “Les vostres polítiques, les nostres morts” i “Felip VI i el Govern, còmplices del tràfic d’armes”, de col·lectius sobiranistes contraris a la presència del Monarca i del Govern central.

El Rei, Rajoy, Puigdemont i altres autoritats han caminat pel passeig de Gràcia cap a la plaça de Catalunya flanquejats per joves de diferents religions, entre ells una noia abillada amb el mocador islàmic.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que no es “magnifiquin” els xiulets al Rei, sinó que es valori el “clam” per la pau. “La llibertat d’expressió està per sobre de tot. Però tampoc ho hem de magnificar. La gent s’ha expressat amb llibertat, amb convivència i amb pau”, ha defensat.

Comentaris
Comparteix
239Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari