Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Salvador Sostres :”Cataluña se ha precipitado, ha fallado,y su inquietante orden de prioridades en sus cargos políticos ha allanado el camino de los terroristas.

Comparteix
932Shares

Segons ha publicat Salvador Sostres al seu Blog,els últims atemptats islamistes ens han ajudat a recordar que l’autogovern a Catalunya no és retòric ni està buit de contingut. Les àmplies competències dels Mossos són un clar exemple d’això. També aquests assassinats ens han recordat que units funcionem millor que recelant els uns dels altres i que compartir la informació és molt més eficaç per garantir la seguretat dels ciutadans que ocultar per desídia o per unes equivocades i deplorables ganes de fer-se la punyeta.

Catalunya ha donat la talla esprement les seves competències com a comunitat autònoma però s’ha precipitat i ha fallat en assumptes elementals quan ha volgut semblar l’Estat que no és, i un inquietant ordre de prioritats en els seus càrrecs polítics no només no ha ajudat en res als catalans sinó que ha arribat a aplanar el camí dels terroristes. Els Mossos han brillat en el seu valor però els seus caps han fet el ridícul -i un ridícul no exempt de greus conseqüències per al conjunt de la ciutadania- quan han volgut gesticular “nacionalment” i marginar a la resta de cossos i forces de seguretat, sens dubte més preparats i amb més experiència que ells per afrontar desafiaments d’aquesta naturalesa. Va quedar clar a la casa d’Alcanar i en l’operació gàbia .

L’arrogància i la temeritat amb què la Generalitat ha volgut aprofitar-se de tan tràgic succés per projectar-se com futur Estat independent ha deixat en evidència tot el contrari, que als actuals dirigents de Catalunya els falta altura moral i política per ocupar els càrrecs que ocupen i que la seva homologació com a líders internacionals és una fantasia fins més improbable que la pròpia independència de Catalunya.

La prudent reacció del Govern ha permès que els independentistes semblessin, de cara al món, l’única autoritat política del lloc i alguns mitjans internacionals han publicat articles ressaltant. També és cert que a mesura que els dies passen algunes preteses glòries “nacionals” van quedant reduïdes a vergonyes provincianes i que el president Rajoy té ben apresa la lliçó dels dies següents a la matança d’Atocha. Catalunya perd quan mira amb desconfiança a l’Estat i quan creu que deixar-se ajudar per la Guàrdia Civil o la Policia Nacional la torna menys autònoma o menys catalana: els independentistes haurien de recordar que la primera condició per a la gesta que pretenen, i per a qualsevol altra, és seguir vius.

L’Estat, per la seva banda, i en nom seu el Govern, acaben sempre perdent quan actuen a Catalunya des del complex, com assumint l’estrangeria que els independentistes els desitgen. Hi ha una naturalitat que l’Estat ha perdut en la seva interlocució amb els catalans i aquesta permanent sensació d’estar en fals sens dubte és un argument que el separatisme ha après a utilitzar a favor seu.

A vegades tinc la sensació que l’Estat, més que guanyar, ha de tornar a Catalunya.

Volver a Cataluña
Publicado por Salvador Sostres el Aug26, 2017

Comentaris
Comparteix
932Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Quim de Reus Quim de Reus

    Un altre bocaxancla.

Deixa un comentari