Press "Enter" to skip to content

Carles Puigdemont al “Financial Times”: “No vull anar a la presó però no hi ha res que em puguin fer a mi que pugui…

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
564Shares

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres al rotatiu britànic “Financial Times” que el govern ja té les urnes pel referèndum de l’1 d’octubre:

“Ja tenim més de 6.000 urnes. No veig com l’Estat pot aturar-ho.”

Puigdemont també també ha dit que no li agradaria que l’empresonessin però que, passi el que passi, el referèndum es farà:

“No vull anar a la presó però no hi ha res que em puguin fer a mi que pugui aturar aquest referèndum.”

El corresponsal del “Financial Times” diu que per Puigdemont abandonar el referèndum planificat per l’1 d’octubre pels atemptats terroristes seria com deixar guanyar els terroristes. De fet, Puigdemont diu que s’ha de tornar a la normalitat per vèncer el terror:

“Retornar a la normalitat és derrotar els terroristes.”

Puigdemont també ha defensat que la millor cooperació entre Catalunya i Espanya s’assolirà amb la independència:

“Estem convençuts que una relació entre iguals millorarà les nostres relacions.”

Segons informa TV3 el president de la Generalitat ha remarcat al “Financial Times” que Catalunya ha demostrat que està preparada per ser un estat:

“Demostrem cada dia que estem preparats per actuar com un estat independent. No només en moments excepcionals.”

Puigdemont assegura que van demanar al govern espanyol que no utilitzés els atemptats de manera partidista:

“Els vam demanar que no fessin política amb la seguretat, però desafortunadament el govern espanyol tenia altres prioritats.”

En una altra part de l’entrevista, Puigdemont lamenta que el Govern central hagi “utilitzat políticament” la seguretat dels catalans, en referència al veto de l’Executiu de Rajoy a la convocatòria de 500 noves places de Mossos i l’accés directe del cos a les bases de dades de l’Europol. “Desafortunadament, el govern espanyol tenia altres prioritats”, assegura Puigdemont.

“La policia catalana, encara que no té totes les eines que necessita i està mal finançada, ha gestionat la crisi excepcionalment bé”, diu el president de la Generalitat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

En l’entrevista, Puigdemont defensa els Mossos de les crítiques sobre si es podrien haver previst els atemptats, assenyalant que molts cossos policials d’Europa han patit atacs similars als de Barcelona i Cambrils. “Hi ha policies molt ben preparades que no han estat capaços d’aturar un atac”, ha indicat.

Per al Financial Times, les declaracions de Puigdemont suposen la fi de la “incòmoda treva” entre el Govern de la Generalitat i el Govern central sobre el procés sobiranista a Catalunya.

Comentaris
Comparteix
564Shares

2 Comments

  1. Benjami Benjami 26 d'Agost de 2017

    Mès modetrat impossible.

  2. Benjami Benjami 26 d'Agost de 2017

    Tots esteem amb Puigdemont per la Independencia

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
564Shares