Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Escrit fet per un Mosso d’Esquadra per conèixer la realitat i la fustració que genera l’actitut de l’estat Espanyol.

Comparteix
7476Shares

En mans de qui estem?

Portem 2 anys en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista. La Generalitat porta temps denunciant la poca cooperació del Gobierno del PP en la lluita antiterrorista. Els Mossos d’Esquadra no tenim accés a les dades ni recursos del Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado (CITCO). El Ministerio del Interior tampoc ens ha permès integrar-nos en el sistema Europol.
A Catalunya s’han detingut 1 de cada 3 sospitosos jihadistes i segons tots els experts és un nucli de jihadisme a nivell mundial. Tot i així Madrid s’ha negat durant 8 anys a acceptar la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya. 8 anys. Molt abans des que existís Estat Islàmic. Imagineu el que ha canviat tot en 8 anys.
Moncloa juga amb la seguretat dels catalans.
És inexplicable. S’ha arribat a un punt insuportable. És indignant.
A més a més s’han oposat a la convocatòria de 500 noves places de Mossos d’Esquadra. Els Mossos hauríem de comptar amb 1.500 agents més dels que disposem actualment. I així es va acordar al 2006 entre Gobierno i Generalitat. Però el diferents Ministros del Interior ho han anat congelant. S’està posant en risc la seguretat perquè la falta d’efectius fa que no es pugui complir amb el número d’hores de servei que es requereix per a la lluita antiterrorista.
Tampoc han acceptat la petició del Parlament de Catalunya, que porta anys reclamant que els Mossos siguem integrats al CITCO i al sistema d’alerta primerenca i a la informació policial europea (EUROPOL, SIENA, SIRENE). La Generalitat no s’ha cansat de demanar que els Mossos ens incorporem plenament com a policia integral a tots els organismes policials.
De fet, Rajoy no ha convocat als Mossos al gabinet de crisis governamental creat després de l’atemptat a les Rambles. Mentre que a la reunió de coordinació dels Mossos sí hi eren presents Policía Nacional i Guàrdia Civil.
Així de gros. Així d’incompressible. Així d’irresponsable.
En mans de qui estem?

Comentaris
Comparteix
7476Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

26 Comments

 1. Msrti Pons Msrti Pons

  Encara que fos de juliol que pasa, es que no és certa la indiferència que el Gobierno amb ells ? I la desproteció no és certa ? I el menyspreu i mofa que han i hem patit no és certa ?
  És problema del més o tenim pà a l’ull ?

 2. Anònim Anònim

  Totalment d’acord amb el que diu el Manu, quant més coses se, més orgullosa em sento de les nostres forces de Seguretat. Potser a partir d’ara us respecteran i estimaran més. I la gent indecisa, que vegi que al nostra Pais Catalunya, som valents forts, generosos i eficients!!!

 3. Anonim Anonim

  Tots han fet i fan una bona feina, no només els Mossos

 4. Berta Berta

  Yo soy catalana pero no lo escribo perfectamente.
  Quiero aplaudir vuestra labor habéis demostrado muchísima valentia ,coraje y sobre todo exponiendo vuestra vida implicandoos 100×100 cosa que ningún cuerpo de España lo ha hecho como vosotros y con esto no quiero decir que no lo hayan hecho pero como vosotros de MOMENTO NO .Ánimo campeones.
  Y al gobierno deciros que despertemos y basta de hacernos daño pues todo esto pasa por vuestra mala forma de gobernar….acaso no sabéis más? Pues retirarlos puesto que cada día nos hacéis más daño y lo SABEIS

 5. Modest Modest

  Totalment d’acord amb el que dius

 6. Raúl Muñoz Raúl Muñoz

  Dic jo que en en mans de la Policía Nacional i la Guardia Civil.

 7. Vicky Vicky

  D’acord amb TOT el que diu la Fina. Orgullosa dels nostres Mossos. Gràcies, gràcies i
  mil vegades gràcies.

 8. Mireia Roca Mireia Roca

  Sou l’orgull del país! Molts gràcies per potegir-nos inclús per sobre de les vostres possbilitats. Temps al temps… crec que la història us farà justícia! SOU ELS NOSTRES HEROIS!

 9. Marc Puig Marc Puig

  Cert! Si us plau siguem més rigorosos amb la informació que es publica (en cap cas li vull restar importància al contingut general que és molt preocupant).

 10. Eulàli Eulàli

  Gràcies per la informació….tots hem de ser una sola veu….que surti la veritat.

 11. JORDI JORDI

  Hola Agent dels mossos d esquadra.
  Es evident que qui mereix la major part del merit de l exit obtingut pel cos de mossos s ha de atribuir als mossos de camp, no als comandaments…amb especial rellevancia al company/a per la seva decisiva actuacio a cambrils.
  Pero no es menys cert que els comandaments de mossos sols han trobat pals a les rodes en rebre informacions.
  La pregunta seria.
  Qui podia facilitar informacio de atentat inminent a les ramblas…quan l objectiu dels terroristes no era aquest si no que va ser el seu pla B.
  No es just que ataquis els teus comandaments quan ells tambe han fet la millor tasca que han pogut…donada la limitada informacio que tenien externa.
  Per tant la conclusio seria, per ordre:
  Madella d or: al MOSSO/A Per la seva tasca a Cambrils en eliminar ell/a sol/a una cel.lula sencera
  Medalla de plata: a TOTS els agents de camp i comandaments intermitjos per la seva eficaç tasca al carrer.
  Medalla de bronze: als alts comandaments per la seva tasca de coordinacio.
  En resum, !!!Felicitar globalment al cos de mossos d esquadra sense excepcions!!

 12. Anònim Anònim

  Tranquil Agent, probablement comandament..;-)
  El catalans de be estem amb vosaltres i teniu tot el nostre suport.
  Som conscient de la vostra inestimable tasca malgrat tots els pals a la rodes que us posen.
  !!Felicitats per la vostra feina!!
  Aviat marxarem i moltes coses cambiaran

 13. Francesc Biscamps valero Francesc Biscamps valero

  Moltes gracies per ser el que sou,uns grans profesionals humans i profesionals,No entenc que fa el estat espsnyol amb vosaltres,no ho enten ningu,potser tenen.por que sigueu masa bons com heu demostrat.Una cosa a quedat clara, tot el poble de Catalunya os donem les gracias i recuneixem que sou lo nostra policia de la qual ens sentim molt orgullosos Molres Grscies

 14. Manu Manu

  Suposo que això no es publicarà…

  Escrito por un Mosso d’Esquadra…

  Muchos agentes de los Mossos d’Esquadra asistimos atónitos a las muestras deg autofelicitaciones de nuestra cúpula, los cuales han empezado ya a repartirse sus medallas.

  Pero…¿es cierto que la actuación del CME fue un éxito? Sí.

  Pero…¿gracias a quienes? ¿A la cúpula, que a través de sus servicios de información no supieron localizar una célula terrorista que vivía en Cataluña y que estuvo preparando un atentado con explosivos durante un año (o quizá más) en Alcanar? ¿o a los patrulleros, miembros de ARRO, de BRIMO, de FURA, de trànsit, quienes gracias a su enorme profesionalidad consiguieron enjaular a los terroristas con controles y neutralizaron a quienes en Cambrils quisieron cometer una segunda matanza?

  Yo lo tengo claro, las gracias se las debemos a agentes, cabos, sargentos,… la cúpula político policial ha fallado estrepitosamente, no supieron detectar una célula terrorista afincada en Cataluña, no quisieron ver el riesgo (y que no digan que no les avisaron) de atentado en Barcelona y se negaron a colocar jardineras o bolardos en las Ramblas y otros lugares de gran afluencia de personas. Después de la explosión de Alcanar, no fueron capaces de atar cabos hasta después del atentado, prohibieron a la GC (que se presentó en el lugar) acceder al lugar del incidente, los cuales gracias a su mayor experiencia en terrorismo hubiesen podido aportar otra visión distinta. La cúpula negó el acceso a los agentes de seguridad ciudadana, de las identidades de quienes los servicios de información, tenían fichados como radicales yihadistas y eso que muchos agentes de seguridad ciudadana se lo pidieron y ante la negativa, la petición se hizo llegar al anterior conseller, el cual también negó esa información a quienes patrullan cada día nuestras calles.

  ¿Nadie se acuerda de las declaraciones del Major Trapero, pocas horas después descartando más atentados?

  Lo de Cambrils no fue otra masacre gracias a un héroe vestido de uniforme que neutralizó él solo a una célula terrorista entera.

  Señores políticos, Major, Comisarios del CME y a todos los que habiendo jugado con nuestra seguridad, no les vamos a hacer responsables de las muertes, porque responsables únicos son los asesinos, pero no se autoalaben tanto su trabajo para tapar sus miserias y tengan la dignidad de pedir perdón y de apartarse a un lado, seguro que habrá otros que hagan mejor su trabajo.

  No olvidemos que aún hay terroristas sin aparecer.

  Y a quienes estando de vacaciones, de fiesta, de permiso o trabajando, alargasteis vuestra jornada, os presentasteis en comisaría y hicisteis, 12, 14, 16 y más horas, con total profesionalidad, en muchos casos sin armas largas, en controles, sin coches o con una sola emisora, GRACIAS, todos los miembros del Cos de Mossos d’Esquadra estamos orgullosos de vosotros y la sociedad catalana no olvidará nuestra profesionalidad, entrega, vocación y saber hacer nunca. MIL GRACIAS, de verdad.

 15. Benito Vivancos Vidal Benito Vivancos Vidal

  Felicito a los Mossos y también al resto de fuerzas de seguridad todos ellos cumplen con su trabajo y arriesgan su vida por nosotros, discrepo y sanciono a todos los políticos de aquí de allí pues son los que no saben hacer su trabajo y arriesgan nuestra seguridad y confunden a todas las fuerzas de seguridad. Debemos aprender a pensar cuando votemos.

 16. Anònim Anònim

  Molt fort! k s’enteri tothom i els caigui la cara d vergonya! k demanin perdó i us informin de tot. Fills d la gran..p….
  Ells no són els herois, vosaltres sí!! Sempre!

 17. Josep Josep

  Suposo que els mossos seràn al costat del poble català el proper 1 d’ Octubre.

 18. Anònim Anònim

  Quan aribi el dia 1de Octubre, ja saps a qui tens que obeir, a qui et paga la setmanada o aqui et te per no res.o ho tindria molt clar arriada la hora o el dia, tu mateix.

 19. Juliol Juliol

  De quan és aquesta informació? Tot el que diu ERA veritat fins al 10-7-2017, data en què es va reunir la Junta de Seguretat, es van integrar els Mossos al CITCO i es va estudiar la possibilitat que tinguessin accés a les dades d’EUROPOL….

 20. Angel Angel

  El que seria bo, és que els propis mossos siguin mes contundents amb les seves protestes, fent-se escoltar més i seguint menys les pautes que dona el govern sobre com i on protestar. Es un círculo democràtic que haurien de canviar, i si qui protegeix aquestes lleis il-lògiques les acata, no anem be. El canvi comença a quien protegeix aquest sistema, que per be o malament, son les forces de seguretat i per tant els individus que les composen.

 21. Fina Fina

  Mossos, moltes gràcies per la vostra tasca. Encara que a Espanya no reconeguin i no comptin amb vosaltres Catalunya us recolza totalment i jo com a ciutadana catalana us dono les gràcies per esser-hi i per defensar-nos davant aquesta lacra.
  Vosaltres mossos sou la nostra policia, no la guardia civil ni la policia nacional espanyola i ès a vosaltres a qui necessita Catalunya i els catalans perquè ens defenseu. De l’ estat espanyol mai ens hem pogut refiar de res i com que no ens podem refiar de res no hem de comptar amb ells perquè ens defensin, només podem comptar amb vosaltres, la nostra policia. Rigorosa, humana, eficient, coordinada, ès a dir, Excel.lent i impecable.
  No us sàpiga greu, treballeu per Catalunya siusplau!!
  Catalunya i els catalans us agraïm moltíssim la vostra feina feta i per fer. Aneu fins al final amb el nostre recolzament.
  Moltíssimes gràcies!!!

 22. Anònim Anònim

  Moltes gràcies per la vostra professionalitat. Us tenim tota la confiança. Espero que aviat siguem independents

 23. Anònim Anònim

  ES INDIGNANT EL QUE ESTÀ PASANT AMB ELS COSSOS DE SEGURATAT, CATALUNYA SAP QUE JA TE AGENTS DE POLIÇIA,I SON ELS MOSSOS, ES LA NOSTRE POLIÇIA,(us feliçito), I LA FEINA BEN COORDINADA AMB LE GUÀRDIA URBANA, DE CADA POBLE, CREC QUE ES LA SOLUÇIO P,ER TOTHOM,UN ALTRE COSE,ES QUE TAMBÉ TREBALLEU AMB ALTRES POLIÇIAS,SIGUIN DEL ESTAT ESPANYOL,O DE EUROPA,INCLÚS DEL MÓN EN CASOS MOLT SERIÓS.JAMBO SANA

 24. Àlbert Àlbert

  Gràcies per la bona feina, Mossos, guàrdia urbana a Barcelona i a Cambrils i gràcies a tots els serveis de atenció sanitària sou l’orgull de tots els catalans

 25. Anònim Anònim

  PPobre PPais de……CORRUPTOS
  NO SE LES CAE LA CARA DE VERGUENZA….PRESIDENTE…DELEGADO…CARGOS DE LOS PePes EN CATALUNYA
  ESTAN JUGANDO CON NUESTRA SEGURIDAD Y LA DE NUESTROS HIJOS
  QUIENES SON LOS VERDADEROS ASESINOS???????

 26. Eduard Eduard

  Moltes gràcies per la feina que feu, sou molt valents!. Espero que el meu missatge arrivi a algú, crec que avui és bon moment per dir que teníu a tot Catalunya agraînt-vos a tots per la bona feina feta i que pot ser hauríem de fer pinya mitjançant recollida de signatures en una pàgina web tipus change.org crec que tothom fem la força.

  Moltíssimes gràcies per tot el que feu!.

Deixa un comentari