Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ALERTA]Busquen Moussa Oukabir com a presumpte conductor de l’atropellament a la Rambla

Comparteix
0Shares

La policia continua sobre la pista de Ripoll en relació amb l’atemptat de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra hi han detingut aquest divendres al matí una persona i busquen Moussa Oukabir, de 18 anys com a presumpte conductor de la furgoneta que va matar 13 persones.

Moussa és el germà petit de la persona que ahir dijous es va lliurar a la policia. Driss Oukabir, veí de Ripoll, va ser interceptat pels Mossos d’Esquadra quan es dirigia a la comissaria de Ripoll després de veure que la seva foto sortia a diversos mitjans de comunicació. Assegura que el seu germà li va robar la documentació.

El perfil de Moussa Oukabir

De Moussa Oukabir se’n saben poques coses. Estava registrat al consulat marroquí de Girona, juntament amb el seu germà, i tots dos tindrien la doble nacionalitat, espanyola i marroquina. No se sap si han nascut al Marroc o en territori espanyol.

Fins dijous Moussa Oukabir tenia un compte a Facebook. Hi deia que vivia a Ripoll, que estudiava a la Universitat de Barcelona i treballava per la Coca-Cola. Afirmava que feia poc havia estat a Barcelona, Eivissa i la ciutat murciana de Iecla. I que també havia viatjat al Brasil. En un altre compte, Moussa Oukabir havia manifestat en una ocasió el seu desig d’acabar amb els infidels.

Un tercer detingut a Ripoll

El detingut avui a Ripoll seria un amic de Moussa Oukabir. Els mossos se l’han endut en mig d’una escridassada, insults i amenaces de veïns.

Segons informa TV3 el conseller d’Interior, Joaquim Forn ha confirmat aquesta detenció a Catalunya Ràdio.

“S’acaba de detenir una altra persona a Ripoll que hi podria estar implicada. Per tant, serien dues detencions a Ripoll i una tercera, que és la persona d’Alcanar”

Forn no ha donat més detalls de la detenció. Ara com ara no se sap la identitat del detingut.

Escorcolls en dos pisos

Agents dels Mossos escorcollen també dos pisos de Ripoll que tindrien relació amb l’atac que ha deixat almenys 13 morts a la Rambla. Són dos habitatges del carrer del Pont i al carrer Puig i Cadafalc, número 27.

Un dels pisos és el domicili de Driss Oukabir, on el mateix detingut està present en l’escorcoll.

La investigació

El conseller d’Interior també diu que ara la màxima prioritat de la investigació és buscar la relació entre l’atropellament de la Rambla de Barcelona i els fets de Cambrils d’aquesta nit.

Forn insisteix en la vinculació dels atemptats amb l’explosió a Alcanar.

“Des del moment en què s’ha conegut l’atemptat de Barcelona s’han pogut establir algunes relacions amb l’accident que va passar a Alcanar la nit anterior. A partit d’aquí s’ha pogut comprovar la coincidència d’algunes persones que podien tenir alguna relació entre elles i hem establert aquesta línia d’investigació”

L’Audiència nacional ha decretat el secret de les investigacions. El jutge de l’Audiència nacional, Fernando Andreu, ha tornat aquest matí Madrid després d’una després d’una estada de poques hores a Barcelona per fer-se càrrec de la investigació.

França descarta cap vinculació

El govern francès no té constància de ramificacions al seu país dels atemptats a Barcelona i Cambrils. El ministre de l’Interior, Gérard Collomb, ha explicat que, per les dades de què disposen fins ara, cap dels suposats responsables dels atacs ha passat per França. De tota manera, ha afegit que caldrà fer-ne més comprovacions.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari