Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Milers de persones es manifestan a Sant Sebastià en suport a l’1-O però partits com el PNB o Elkarrekin Podem …

Comparteix
401Shares

Milers de persones convocades per EH Bildu, s’han manifestat aquest dissabte a Sant Sebastià per donar suport al referèndum de l’1 d’octubre. Aquesta vegada, partits com el PNB o Elkarrekin Podem, no han secundat la convocatòria perquè consideren la consulta catalana unilateral.

Només fa uns mesos, però, aquests dos partits van fer un front comú amb l’esquerra sobiranista basca en contra de la persecució penal a les formacions catalanes partidàries del procés.

Amb el tema “Tot un poble en moviment, amb Catalunya, amb la Democràcia”, l’esquerra abertzale ha convocat els ciutadans a les cinc de la tarda a la plaça del Buen Pastor, just abans que comenci la setmana gran donostiarra.

Entre els participants de Catalunya hi havia els diputats de la CUP al Parlament Albert Botran i Mireia Boya. Mireia Boya ha agraït a EH Bildu i als bascos la manifestació de suport a l’1-O i ha dit que espera que aviat siguin els catalans els que es manifestin a favor del dret a l’autodeterminació del poble basc.

Arnaldo Otegi, coordinador d’EH Bildu, ha dit que, amb la manifestació, els bascos volen recuperar l’esperit solidari amb Catalunya del lehendakari de la Segona República, José Antonio Aguirre.

Aguirre i el president Companys, en representació dels governs democràtics del País Basc i Catalunya, el 1939 van travessar junts la frontera hispano-francesa de la Vajol, a l’Alt Empordà, camí de l’exili.

Comentaris
Comparteix
401Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari