Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ALERTA]Intervenen a Biscaia 20 tones d’ou líquid contaminat amb insecticida i …

Comparteix
0Shares

Les 20.000 unitats d’ou líquid contaminat procedien de França i l’ha importat una empresa del País Basc dedicada a l’elaboració de productes alimentaris.
Segons informa TV3 a Biscaia han immobilitzat una partida de 20.000 litres d’ou líquid contaminat amb l’insecticida fipronil. És el primer cas d’ou contaminat que s’ha detectat a l’estat espanyol.

Segons ha informat el departament de Salut del govern basc, els ous contaminats procedien de França i els han importat una empresa dedicada a l’elaboració de productes alimentaris ubicada a Biscaia.

Aquest és el primer cas conegut a Espanya d’ous contaminats amb insecticida. Segons el govern basc, la immobilització d’aquesta partida ha impedit que els ous contaminats entressin en cap cadena de producció alimentària i asseguren que s’ha evitat qualsevol risc per a la salut pública.

La partida d’ou líquid contaminat es destruirà en els propers dies.

La crisi alimentària provocada pels ous contaminats ja s’ha estès a disset països europeus i a Hong Kong. Divendres es van detenir a Holanda els dos administradors de l’empresa Chickfriend, una companyia holandesa sospitosa d’haver fet servir aquest producte, que va ser detectat en granges de gallines i pollastres a Bèlgica i Holanda.

El comissari de Salut i Seguretat Alimentària de la Unió Europea ha convocat una reunió per al 26 de setembre dels ministres de Sanitat dels països afectats per la crisi dels ous contaminats per un insecticida.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari