Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] ‘Catalunya sin Ñ’: el reportatge de Telesur que fa furor a internet

Puntuació dels lectors

La cadena de televisió veneçolana Telesur ha dedicat un capítol del programa ‘Misterios de la historia’ al cas català. El vídeo, de vuit minuts i titulat ‘Catalunya sin ñ’, fa un repàs històric del Principat fins a arribar als nostres dies, amb la veu d’Eduardo Rothe, un filòsof i periodista veneçolà. ‘Només falta esperar que els catalans, que de les pedres en fan pans, i Catalunya sense ñ, que, com deia Voltaire, pot prescindir de l’univers sencer però els seus veïns no poden prescindir d’ella, trobi el seu camí perquè, “triomfant, torni a ser rica i plena”. Quan? Aquest és un misteri de la història’, acaba dient l’historiador que presenta el programa.

En el repàs previ de la història de Catalunya, s’explica què és la Corona d’Aragó, la guerra franco-espanyola i la guerra dels Segadors: ‘Va durar dotze anys i en prové l’actual himne català: “Els Segadors”.’

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 692
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser