Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Múrcia vol ser la primera comunitat en implantar cursos en FP de torero, banderiller i…

Comparteix
773Shares

La Regió de Múrcia està a la cua en moltes coses però vol ser la primera comunitat autònoma del país a implantar cursos de Formació Professional (FP) de torero, banderiller i picador. Tota una aposta “innovadora” en l’educació reglada en una regió que té la segona major taxa d’abandonament escolar primerenc. Un cop més, Múrcia, amb el Govern regional del PP al capdavant, s’erigeix ​​en defensor de la tauromàquia al país a força d’injectar diners públics en activitats que promouen el maltractament animal i la mort dels toros.

La Conselleria de Presidència i Foment va presentar ahir dijous la seva proposta en defensa de la tauromàquia, que es concreta en 21 mesures, en el transcurs d’una reunió celebrada amb representants del sector taurí. Una d’elles és la posada en marxa d’un cicle educatiu de FP, el que convertiria a Múrcia en pionera en aquest assumpte. També proposa concedir beques per a joneguers i alumnes de l’Escola Taurina.


A l’octubre de 2015, el Ministeri d’Educació va anunciar que pretén que la tauromàquia s’ensenyi en la Formació Professional bàsica, sense necessitat d’haver aprovat l’ESO. El curs, de dues mil hores de durada i titulat Tauromaquia i activitats auxiliars Ramaderes, s’impartiria en centres educatius de tot el país o en col·laboració amb escoles taurines, on actualment acudeixen els joves que volen ser toreros.
Els alumnes que obtinguin el títol podran exercir com “novilleros”, però no com toreros. Per a això, han de rebre l’alternativa d’un altre col·lega. També aprendran les tècniques per convertir-se en banderiller, pastor i picador.

En l’esborrany del títol que el Govern del PP planeja implantar, el Ministeri defensa a capa i espasa el toreig, just quan ajuntaments i comunitats autònomes comencen a donar-li l’esquena a un espectacle sagnant acostumat a rebre subvencions públiques.

Comentaris
Comparteix
773Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari