Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX] Una cinquantena de ferits, un de greu, en l’accident d’un tren a l’estació de França

Comparteix
81Shares

 El comboi de la línia 2 de Rodalies procedia de Sant Vicenç de Calders i ha xocat contra un topall de l’andana en la maniobra d’estacionament

 “Afortunadament, ha xocat a velocitat relativament baixa perquè si no estaríem parlant d’un accident amb conseqüències imprevisibles”, ha explicat el conseller Rull.

Una cinquantena de ferits, un d’ells greu, és el nou balanç provisional de l’accident ferroviari a l’estació de França de Barcelona. Un comboi de Rodalies, procedent de Sant Vicenç de Calders, ha xocat contra el topall final de l’andana quan realitzava la maniobra d’estacionament. L’accident s’ha produït cap a un quart de vuit d’aquest matí. Totes les fonts oficials han deixat clar que no hi ha víctimes mortals.

Segons ha informat el conseller d’Interior, Joaquim Forn, en total hi ha 54 afectats. Tres persones han marxat pel seu propi peu del lloc de l’accident, i la resta han estat traslladades a l’hospital. Un dels ferits és de gravetat. Inicialment, el SEM havia parlat de cinc ferits greus.

El tren, de la línia 2 de Rodalies, havia sortit a les 6.02 de Sant Vicenç de Calders i ha entrat a l’estació de França per la via 11. Segons ha informat el conseller de Territori, Josep Rull, el tren estava frenant quan ha entrat a l’andana, però no ha estat a temps d’evitar el xocar amb el topall. “Per sort ha xocat a una velocitat relativament baixa, perquè si no estaríem parlant d’un accident amb conseqüències imprevisibles”, ha explicat Rull.

Tot i el sinistre, la circulació de la resta de trens no es veu afectada, més enllà de la vaga convocada pels treballadors de la companyia per a aquest divendres. Cal recordar que l’estació de França, que va entrar en servei el 1929, té topalls ja que és capçalera de diverses línies de mitja i llarga distància.

Comentaris
Comparteix
81Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari