Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Els Mossos deixen entreveure que garantiran el referèndum i que es pugui …

Comparteix
0Shares

Per primera vegada el cos dels Mossos d’Esquadra deixa entreveure que garantiran que es pugui votar durant el referèndum de l’1-O. Així ho ha deixat entendre tant el portaveu de la policia catalana com el cap dels Mossos al Camp de Tarragona.

Albert Oliva ha dit en declaracions a la cadena SER que seguiran les instruccions dels seus superiors a l’hora d’actuar. El que situa el Major dels Mossos en el punt de mira. “Si passés ara mateix, rebríem instruccions via jeràrquica”, diu el portaveu dels Mossos.

Trapero va accedir a Major del cos aquesta passada primavera i es va posar a les ordres del president de la Generalitat. El Major ja fa mesos que va ordenar que qualsevol requeriment judicial que tingués a veure amb el procés se li derivés directament a ell.

La prova de foc és què faran els Mossos si reben una ordre judicial. Joaquim Forn no n’espera, tot i que pel 9-N la Fiscalia els va demanar el llistat de tots els voluntaris. Una ordre que els Mossos no van complir seguint ordres dels seus superiors.

Sí, des de Tarragona

El cap de la regió policial del Camp de Tarragona ha dit clarament que la policia catalana farà el que li ordeni el Govern de la Generalitat per garantir que es pugui fer el referèndum de l’1 d’octubre. A David Boneta el van nomenar el mes de maig, juntament amb els canvis en la cúpula operativa dels comandaments dels Mossos. Una cúpula que es va reforçar amb el nomenament del Major i de perfils fidels a l’actual línia del Govern.

En una entrevista a la cadena SER Tarragona, Boneta admet sense dilacions que la policia està sota “les ordres del Govern de la Generalitat”. El comissari no deixa dubte: “Els Mossos d’Esquadra ens devem al Govern de Catalunya, a la Generalitat de Catalunya. Nosaltres tenim un conseller, un director general… Ells són els que donen les directrius polítiques”.

 

Tant el portaveu del cos com el cap dels Mossos del Camp de Tarragona s’alineen amb el conseller Joaquim Forn, nomenat fa deu dies, que només dos dies després de posar els peus a la Conselleria d’Interior ja va deixar clar que els Mossos garantirien la celebració del referèndum. Amb aquesta mateixa intenció, Forn va nomenar el nou director general de la policia, Albert Soler, en substitució d’Albert Batlle, que va dimitir hores després que Forn rellevés Jordi Jané.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari