Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Puigdemont – TC: “Si m’inhabilita, no acceptaré la decisió”

Comparteix
632Shares

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat: “Si el Tribunal Constitucional m’inhabilita, com pot fer, no acceptaré aquesta decisió. Només el Parlament em pot suspendre”.

En una entrevista a Le Figaro, Puigdemont ha avisat: “Una immensa majoria del poble català vol votar. Suspenent-me o expulsant-me del meu despatx, Madrid no anul·larà aquesta voluntat. No existeix un poder prou fort per tancar el gran col·legi electoral que serà Catalunya l’1 d’octubre”.

Puigdemont ha afirmat: “No renunciarem al referèndum encara que ho prohibeixi el Tribunal Constitucional” i ha assegurat que ignoraran el TC si suspèn la llei del referèndum.

“El nostre compromís amb el poble i amb el Parlament és clar: hem de resoldre les nostres reivindicacions a les urnes. Cap suspensió, cap amenaça no podrà impedir que els catalans decideixin el seu futur de manera democràtica”, ha advertit.

Ha admès que una “participació ridícula equivaldria a perdre el referèndum”, i ha assegurat que durant l’organització d’aquesta consulta el Govern i els ajuntaments mantindran una neutralitat escrupolosa sotmesa a un control dels observadors internacionals.

“El Govern no farà campanya en favor de la independència”, ha assegurat en preguntar-se-li per la neutralitat de l’escrutini.

Sobre la remodelació del seu govern, ha explicat que la sortida de tres consellers en les últimes setmanes no té res a veure amb el referèndum de l’1-O: “Tots m’han manifestat el seu suport en aquest tema. Respecto les seves decisions personals”.

Puigdemont ha explicat que si el ‘sí’ a la independència guanya l’1 d’octubre, 48 hores després de la proclamació dels resultats —que pot prolongar-se entre una setmana i deu dies— explicaran que Catalunya “es transforma en un Estat independent” i obriran un període de transició que culminarà amb unes eleccions constituents, la redacció d’una Constitució i la seva ratificació per un referèndum.

“Catalunya començarà a actuar com a estat independent, però no ho serà de dret fins que aquesta transició culmini”, ha expressat.

elnacional.cat

Comentaris
Comparteix
632Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari