Press "Enter" to skip to content

Forcadell : “aniria millor que Germà Gordó no fos diputat al Parlament i…”

Puntuació dels lectors

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reconegut aquest divendres sentir-se incòmode amb la presència d’un diputat investigat a l’arc parlamentari -Germà Gordó-. “Aniria millor que no hi fos, la veritat”, ha afirmat, i ha afegit: “Seria molt més fàcil”. En una entrevista a TV3, Forcadell ha destacat que el Parlament “col·laborarà fins al final” per esclarir temes de corrupció i s’ha mostrat partidària que els representants investigats per la justícia dimiteixin. “Però no seré jo qui digui què ha de fer una persona”, ha puntualitzat.

Preguntada per si el PDECat hauria d’assumir responsabilitats pel cas Gordó, la presidenta de la cambra ha subratllat que encara s’ha d’acabar la investigació, “anar fins al fons” i que, en funció de com acabi, “s’hauran de donar més explicacions”.

Forcadell va rebre l’agraiment aquest dijous de la majoria de grups de la cambra perquè va facilitar que la Guàrdia Civil demanés informació sobre l’exconseller de Justícia. En l’entrevista ha explicat que al Parlament i a la Generalitat es va actuar de la mateixa manera. “Se’ls va portar en una sala, se’ls va fer deixar les armes, va baixar una responsable dels serveis informàtics i un tècnic els va donar la informació que requerien”, ha relatat Forcadell. “No van accedir a cap espai, a cap despatx, no van escorcollar res i van estar supervisats en tot moment per personal del Parlament”, ha continuat.

Així, ha assegurat que el conseller de Presidència, Jordi Turull, de qui es va dir que havia impedit l’entrada al Palau de la Generalitat, va actuar de la mateixa manera que el Parlament. En aquest sentit, ha restat importància a la piulada que va fer l’expresidenta de la cambra Núria de Gispert, en què opinava que no hauria deixat entrar la Guàrdia Civil. “Turull els ha barrat el pas”, va dir. Forcadell ha admès que “segurament no sabia que el Parlament va fer el mateix que el Govern”.

Tot i la “col·laboració” amb la investigació, Forcadell ha assenyalat que amb l’operació, la Guàrdia Civil “buscava l’escenificació” aprofitant que hi havia molts mitjans d’informació a la cambra. En la mateixa línia, Turull es va expressar a Twitter: “Col.laboració amb la Justícia, tota. Espectacles i humiliacions al Palau que des de fa sis segles acull la Generalitat, cap ni una”.

A més, Forcadell ha recordat que mentre es duia a terme el requeriment d’informació del 3%, al Congrés es van presentar les conclusions de la comissió d’investigació de l’operació Catalunya, en què s’ha optat per no portar els fets a la fiscalia. “No som ingenus i jo no crec en les coincidències”, ha destacat Forcadell sobre si l’operació del cos era una maniobra de distracció.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 77
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser