Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El TC tomba el cànon digital català (l’impost que la Generalitat cobrava a les operadores d’internet i que després servia per ajudar el…

Comparteix
107Shares

El Tribunal Constitucional s’ha carregat el cànon digital català, és a dir, l’impost que la Generalitat cobrava a les operadores d’internet i que després servia per ajudar el sector audiovisual català.

El govern espanyol l’havia impugnat i ara el Tribunal li ha donat la raó. L’impost, aprovat el 2014, cobrava a les operadores 25 cèntims d’euro per cada connexió que hi hagués a Catalunya. Aquests diners, uns 20 milions d’euros cada any, es destinaven a finançar projectes del sector audiovisual català així com a promoure continguts culturals digitals en català.

Trepitjava l’IVA, segons la sentència

Després d’anys de deliberacions, el Tribunal Constitucional ha donat la raó al govern espanyol. La Moncloa va impugnar el cànon perquè considerava que aquest impost es trepitjava amb l’IVA, que és d’àmbit estatal. Ara bé, la resolució -del 6 de juliol- no s’ha fet amb la unanimitat a què ens tenia acostumats el tribunal.

En aquesta ocasió, 5 magistrats dels 12 que té el Constitucional han fet un vot particular en què mostren la seva discrepància perquè consideren que sí que és prou clara la distinció entre l’IVA i el cànon digital català. De fet, la sentència és molt complexa i el tribunal ha necessitat 39 pàgines per explicar-la. Però la conclusió és que l’impost català als operadors d’internet és inconstitucional i, per tant, el tribunal el declara nul.

Comentaris
Comparteix
107Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari