Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta : “L’1-O hi haurà caixes i algun paperet però no un referèndum ni…

Comparteix
903Shares

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avisat que el seu partit no participa ni col·labora amb governs que se salten les lleis. Tot i així, Iceta ha afegit en una entrevista a Rac 1 que no hi ha motius que posin en perill el pacte municipal a Barcelona perquè l’alcaldessa, Ada Colau, ja ha manifestat que no posarà en risc els funcionaris. D’altra banda, el líder dels socialistes catalans ha augurat que l’1 d’octubre hi haurà un “simulacre” però que no serà un referèndum efectiu i amb garanties. “Hi haurà llocs de votació i algun paperet però no el que s’ha promès”, ha considerat per després afegir que davant d’aquesta situació el govern espanyol hauria de “deixar fer” com va fer amb el 9-N.

 

Preguntat sobre què creu que passarà l’1 d’octubre, Iceta ha vaticinat que hi haurà votacions però que no serà un referèndum efectiu, amb garanties i vinculant com ha promès el Govern. I en aquest context, ha defensat la recomanació als càrrecs electes del PSC perquè s’ajustin a la llei i “no es posin en enrenous”. Pel que fa a l’actuació del govern espanyol davant l’1-O, Iceta ha defensat quehauria de fer complir la llei “amb el menor cost possible” i, per tant, deixar fer si es tracta d’una votació sense garanties, tal com va fer el 9 de novembre del 2014.

 

Pel que fa al documental ‘Las cloaques de l’Estat’, Iceta ha considerat que fiscalia ha d’actuar de mutu propi. “Que han intentat utilitzar els instruments de l’Estat en benefici d’una causa política, ho dono per fet i em sembla gravíssim. L’únic que pot establir una responsabilitat és la justícia”, ha defensat.

Comentaris
Comparteix
903Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari