Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“Ada Colau” M’agradaria una república catalana que estigués confederada amb una república espanyola i…

Comparteix
401Shares

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha explicat aquest dimarts que a ella li agradaria que Catalunya es convertís en una república catalana que estigués confederada amb una república espanyola. Ara bé, ha reconegut que “cal ser honestos”, perquè la realitat és “complicada”.

“El dret a decidir és el consens que tots estem obligats a tenir cura”, ha dit en una entrevista a Betevé, on ha insistit que facilitarà la participació de l’1-O però “sense posar en perill la institució ni als treballadors públics”. “La institució no és meva, representa el conjunt dels ciutadans, i això es fa respectant les regles del joc democràtic perquè tothom se senti partícip”, ha argumentat l’alcaldessa.

Colau ha insistit en la seva intenció de facilitar el referèndum, però sense posar en perill la institució ni als treballadors públics
La líder d’Bcomú, espera que “algun dia el PSC estigui a favor del referèndum” per decidir la relació de Catalunya amb Espanya, en què “es interpel·li a tothom” i pel qual ha assegurat que treballa Catalunya a Comú.

“Que jo no faci el que Junts pel Sí vol que faci no vol dir que no faci res” per un “referèndum efectiu”, ha subratllat Colau, que també ha assenyalat que els ‘comuns’ han aconseguit aliances a Espanya a favor del dret a decidir dels catalans que semblaven impossibles i ella s’ha implicat en el Pacte pel Referèndum.

“Que jo no faci el que Junts pel Sí vol que faci no vol dir que no faci res per un referèndum efectiu”
ADA COLAU
Colau ha expressat el desig que el PSC, soci de govern de Barcelona en comú a Barcelona, ​​”es mogui cap al referèndum” però ha puntualitzat que el pacte que tenen ara “és de ciutat” i els posicionaments al respecte “diferents”.

Sobre l’anunci del govern de JuntsXSí que convocarà un referèndum sobiranista l’1-O, Colau ha posat en dubte que acabi celebrant-se.

L’alcaldessa de Barcelona ha reiterat que facilitarà el 1-0 però el que no farà “és posar en perill la institució ni a cap treballador públic”.

“Quan coneguem -què requereix el govern català als ajuntaments per a l’1-O- sabrem si es donen les condicions i de quina manera podem facilitar-ho”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Comentaris
Comparteix
401Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari