Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VÍDEO” Maduro a Rajoy ” Marianito Marianito millor que es preocupi de Catalunya i ‘no fiqui el nas’ a Veneçuela”

Comparteix
90Shares

Retreu al president espanyol que doni suport al referèndum de l’oposició veneçolana però no pas al català.

 

La premsa i el govern espanyols van lloar ahir el referèndum que va fer l’oposició de Veneçuela sobre la reforma constitucional que vol promoure el president NicolásMaduro. Hi van votar més de set milions de persones i el no va guanyar per golejada. La consulta es va fer sense haver-la acordada amb el govern de Caracas i el resultat no és vinculant.

Maduro no s’ha pres gens bé aquest suport i ha exigit al president espanyol que tragués el nas de Veneçuela. En aquest sentit, li ha retret que la consulta de l’oposició mereixés la seva aprovació, però no pas el referèndum de l’1 d’octubre: ‘Ai, MarianitoMarianitoMarianito Rajoycito, és legal una consulta paral·lela a l’estat, a la constitució, una consulta interna que he permès dels partits de la dreta, però no és legal el referèndum que vol el poble de Catalunya per a decidir el seu estatus davant l’estat espanyol.’

Maduro ha reiterat a Rajoy: ‘De quines referències treus tu, Rajoy, que l’intent del poble de Catalunya de fer una jornada democràtica i un referèndum consultiu és il·legal? Jo no he d’opinar ni ficar-me en els afers interns d’Espanya ni de Catalunya, la brava Catalunya, rebel Catalunya.’

Després li ha exigit que deixi d’immiscir-se en els afers interns veneçolans i que es faci càrrec dels problemes socials que ha generat el seu govern a l’estat espanyol.

Comentaris
Comparteix
90Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari