Press "Enter" to skip to content

Santamaría “en qualsevol democràcia el govern de la Generalitat duraria dos telenotícies però duren una mica més perquè…

Puntuació dels lectors

El govern espanyol ha reaccionat davant la dimissió del cap dels Mossos, Albert Batlle, tornant sobre la hipòtesi que la Generalitat estaria portant a l’expulsió als menys “fanàtics” i que volen “complir la llei” l’1d’octubre, una circumstància que consideren “gravíssima”. A la metàfora de les “purgues” que Mariano Rajoy va emprar la setmana anterior després dels relleus a les conselleries, s’hi ha sumat aquest dilluns la crítica de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, afirmant que “en qualsevol democràcia el govern de la Generalitat duraria dos telenotícies, però duren una mica més perquè no saben com reconèixer el seu fracàs”.

Santamaría s’ha pronunciat així a l’arribada al ministeri d’Administracions Territorials, on hi té lloc una reunió per avaluar el desenvolupament dels pactes subscrits durant la conferència de presidents autonòmics. La vicepresidenta espanyola ha atribuït la sortida de Batlle a la seva voluntat de “fer bé la seva feina i complir la llei” de cara a la celebració del referèndum. “Això posa de manifest la dinàmica de Puigdemont i Junqueras. La gent que posava realisme polític ha hagut de marxar d’aquesta administració, es veu obligada a dimitir”, ha denunciat la número dos de Rajoy.

En conseqüència, Santamaría ha instat president i vicepresident català a reconèixer el seu “fracàs” ara o l’1 d’octubre, ja que manté que el referèndum no tindrà lloc i la cadena de dimissions estaria accentuant la crisi al govern català. “Quin referèndum volen fer? On volen portar la societat?”, ha increpat la vicepresidenta espanyola a la Generalitat, després d’insistir que Batlle havia dimitit per “motius polítics“.

Això contrastaria, al seu parer, amb les accions de l’executiu espanyol, que diu que comparteix amb la societat catalana la voluntat de “diàleg“, posant d’exemple la reunió al ministeri. “Ells tenen un govern on qui pensa diferent ha de marxar”, ha reblat. Per aquest motiu, ha demanat als representants de la Generalitat que “s’aturin i analitzin la seva deriva” que lamenta és optar “per estimbar-se”.

Elnacional.cat

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 453
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser