Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Més de 500 nens del cor catòlic de Ratisbona van ser víctimes de maltractaments i violacions

Comparteix
0Shares

Més de 500 nens del cor catòlic de Ratisbona van ser víctimes d’abusos

Un informe de la mateixa església eleva de 200 a almenys 547 els nens que van ser víctimes de maltractaments i violacions entre el 1945 i els anys 90.

Almenys 547 nens del cor catòlic alemany de la catedral de Ratisbona van ser víctimes d’abusos, maltractaments i violacions. Ho destapa una nova investigació encarregada per la mateixa església, que eleva la xifra de víctimes. Fins ara es parlava de més de 200 menors.Els abusos els haurien comès sacerdots i professors de la institució catòlica entre el 1945 i principis dels anys 90.

Aquest document va investigar un escàndol que va arribar a esquitxar el germà del papa Benet XVI, Georg Ratzinger, que va dirigir el cor durant 30 anys, entre el 1964 i el 1994.

L’advocat Ulrich Weber, un dels responsables de l’informe, ha explicat que la violència la van patir estudiants de tercer i quart de primària dels membres de la coral coneguts com a “Regensburger Domspatzen” (“Els Pardals de la catedral de Ratisbona). El lletrat explica que “els afectats descriuen els seus anys escolars com una presó, un infern o un camp de concentració”. “Molts es refereixen a aquesta etapa com la pitjor de la seva vida”, assenyala l’advocat, que afegeix que va ser una època marcada per “la por, la violència, l’abandó i la solitud”. Les víctimes dels abusos seran indemnitzats amb 20.000 euros.

Quan es van revelar aquests casos de maltractaments, el germà de Benet XVI es va expressar d’aquesta manera en una entrevista a la premsa alemanya fa set anys:

“Si hagués conegut els excessos de violència que hi havia, hauria fet alguna cosa (…) Demano perdó a les víctimes. Al principi, jo també donava bufetades, però sempre tenia mala consciència”

324.cat

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari