Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Iceta : “Vull ser el president que resolgui el problema”

Comparteix
2239Shares

Iceta convida els membres del PDeCAT moderats que se sentin exclosos i els que no vulguin fer de comparsa del procés a sumar-se al projecte del PSC.
Miquel Iceta és el candidat socialista a la Generalitat. El Consell Nacional del partit l’ha ratificat, després que ell fos l’únic que es va presentar a les primàries.

Iceta ha obtingut el 97,6% dels vots dels membres del Consell Nacional dels socialistes. En la votació secreta i individual han participat un total de 207 persones: 202 vots a favor (97,6%), 5 en blanc (2, 4%) i cap nul.

En el seu discurs, Iceta ha reivindicat la figura del PSC i la seva per sortir del moment polític actual:

“Vull anar molt més enllà. Vull ser un candidat de tots aquells i aquelles que volen un canvi, que volen dir prou, que ja n’hi ha prou. Candidat de tots aquells i aquelles que volen sortir del laberint”

I ha convidat els membres del PDeCAT moderats que se sentin exclosos i els que no vulguin fer de comparsa del procés a sumar-se al projecte del PSC.

“Ara que a Convergència els sobren els moderats, nosaltres els convidem que vinguin amb nosaltres a fer l’acord i el canvi. Perquè el veritable patriotisme no és portar el país al precipici, el veritable patriotisme no és enganyar la gent, el veritable patriotisme és trobar les millors solucions. I per tant, els convidem. Com que allà sobren, que vinguin a treballar amb nosaltres per construir un gran país”

El líder del PSC ha demanat a Pedro Sánchez que acabi amb el govern del PP:

“Sí, Pedro, t’ho torno a demanar: alliberan’s d’ells. Quan abans millor.”

Amb Pedro Sánchez

A l’acte de proclamació al Palau de Congressos de Barcelona també hi ha el secretari general del PSOE. Pedro Sánchez ha demanat valentia i pragmatisme per buscar sulucions legals que beneficïin tothom.

“La nostra prposta és senzilla. Es resumeix en dues paraules: llei i política. L’Espanya centralitsa és viatja al passat i l’Espanya federalista és grantir un futur comú per als nostres fills i filles. Aquesta és la nostra proposta i la defensarem amb dents i ungles”

El secretari general del PSOE, ha fet una crida al diàleg i ha retret a Rajoy la seva estratègia contra l’1-O:

“Hi ha els que creuen que fins a l’1 d’octubre, com va a haver un xoc de trens, millor quedar-nos aturats i no fer res. No ho comparteixo. Després de l’1-O no passarà res si abans obrim el camí del diàleg. Comencem a adobar-ho ja. L’1-O és avui, és demà passat i tots els dies necessaris per forjar el diàleg i el consens per evitar la crisi a Catalunya”

La Declaració de Barcelona

Sánchez va aterrar divendres a Barcelona per a la reunió conjunta que van fer les executives dels dos partits. De la trobada en va sortir un document batejat com “Declaració de Barcelona” amb què els socialistes volen erigir-se com a alternativa a l’independentisme i a l’immobilisme del PP.

Entre altres punts, plantegen una reforma federal de la Constitució i negociar les 46 demandes que Puigdemont va fer a Rajoy.

Comentaris
Comparteix
2239Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari