Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’àtic del cardenal Bertone al Vaticà es va fer amb fons de l’hospital infantil i…

Comparteix
0Shares

Processats dos exdirectius de l’hospital infantil, acusats de desviar fons de la fundació hospitalària per fer la reforma de l’àtic del cardenal.

 

El Vaticà processa a l’expresident i l’extresorer de l’hospital pediàtric Bambino Gesù per haver desviat, presumptament, fons destinats a l’hospital per sufragar la reforma de l’àtic on viu l’exsecretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone. Aquest hospital està administrat per la Santa Seu i té una Fundació que recull i gestiona les donacions.

Tot va començar arrel de la publicació del llibre “Avarizia” del periodista italià Emiliano Fittipaldi. Allà s’aportaven documents que demostren que part de la reforma del luxós àtic de 600 metres quadrats i mes de 100 metres de terrassa que ocupa el cardenal es va pagar amb diners de la fundació que recull donacions per a l’hospital.

El papa Francesc va cessar el cardenal Bertone com a secretari d’Estat l’agost del 2013. Bertone va assegurar que era víctima d’una conspiració “de corbs i escurçons”, l’endemà del nomenament de Pietro Parolin com el seu successor.

La reforma de l’àtic on viu Tarcisio Bertone va costar, segons alguns mitjans italians, més de 400.000 euros. El cardenal es va traslladar a aquest pis exclusiu un cop va ser rellevat com a secretari d’Estat del Vaticà.

Un cop es va destapar l’escàndol, l’exsecretari d’Estat va tornar 150.000 euros a l’hospital pediàtric, que està administrat pel Vaticà.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari