Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“ARA MATEIX” Un incendi al Voló provoca una columna de fum que arriba a Figueres

Comparteix
48Shares

Un incendi que crema a la zona del Voló, a la Catalunya Nord, provoca una columna de fum visible en una gran part de la comarca de l’Alt Empordà.

El foc se situen entre vuit i deu quilòmetres de la frontera catalana, avança cap a l’Albera, a la comarca del Vallespir, en direcció cap a la costa. L’incendi presenta una columna important enmig d’una zona de força vegetació.

Un centenar de bombers francesos treballen a la zona. Els Bombers de la Generalitat estan a punt per si França els reclama ajuda. Cinc cotxes de bombers estan a l’espera a la frontera amb França per si han d’intervenir.

Caldrà estar atents a l’evolució del vent. A la Jonquera, uns 8 km al sud del punt de l’incendi, la Tramuntana bufa amb moderada intensitat i algun cop destacable. Aquest vespre manté els 25 a 30 km/h amb cops de fins a 55 km/h. La propera nit podria augmentar fins a cops de 75 km/h.

El fum de l’incendi és ben visible des de molts punts de l’Alt Empordà. El telèfon d’emergències 112 ha rebut una vuitantena de trucades per la columna de fum. Molts usuaris han publicat imatges de l’incendi a les xarxes socials.

Comentaris
Comparteix
48Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari