Press "Enter" to skip to content

La regidora i membres de la CUP de Deltebre amb sostenidors per respondre els…

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
128Shares
Puntuació dels lectors

Amb sostenidors per respondre els comentaris masclistes del regidor del PP de Deltebre

 L’edil popular va afirmar que si veiés una dona amb banyador en uns locals comercials “possiblement” es giraria per mirar-la.

Segons informa Naciodigital la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Deltebre, Dayana Santiago, va abandonar aquest dimarts el ple municipal després d’unes paraules maclistes del regidor del PP, Tomàs Castells, en què afirmava que si veiés una dona amb banyador per uns locals comercials del municipi ebrenc que “possiblement” es giraria per mirar-la, “com tots els homes la miren, com també hi ha dones que miren als homes”.

Les paraules del regidor arribaven després que Dayana Santigago, a petició del col·lectiu feminista de Deltebre F de Figa, llegís una carta anònima adreçada al regidor del PP, Tomàs Castells en particular i a la resta del consistori, en què es relataven alguns episodis d’agressions masclistes viscuts per una persona, entre elles una violació.

Juntament amb Dayana Santiago, membres de l’assemblea de la CUP i de F de Figa van abandonar la sala del ple. Un cop al carrer, es van treure les samarretes i es van quedar amb sostenidors per esperar la sortida del regidor.

Una polèmica que ve de lluny

La carta llegida al ple d’aquest dimarts es va fer pública per respondre la intervenció del regidor del PP en el ple del mes de juny on, després de la presentació de la moció de la CUP per la creació del protocol contra les agressions masclistes a les Festes Majors, Delta Fira i altres nits festives, va respondre que “a Deltebre aquestes coses no passen” i es va mostrar totalment en contra de la moció: “els 6.046 homes de Deltebre es poden sentir avergonyits de la proposta”, “els homes de Deltebre no ens mereixem passar per aquí”, va expressar. La moció es va aprovar amb els tres vots de la CUP i ERC, l’abstenció de PDECat i Compromís d’Esquerres i el vot en contra del PP.

Davant d’aquests fets el col·lectiu feminista F de Figa va engegar una campanya de visibilització d’agressions i actituds masclistes que han patit les dones de Deltebre on volen demostrar que protocols com estos són “imprescindibles”. La campanya porta sota els lemes #AmiTambéMhaPassat i #DeltebreSenseMasclisme ja ha rebut vora trenta cartes anònimes que expliquen agressions patides en nits de festa.

Davant les paraules de Tomàs Castells com a reacció a la lectura de la carta, la regidora de la CUP va demanar la paraula a l’alcalde, que li va denegar, en no tractar-se d’al·lusions. La regidora va respondre igualment a micro tancat: “Saps que li diu un home a una dona quan li pega i fins i tot quan la mata? Li diu que ho fa perquè l’estima, masclisme! Vergonya me’n donaria”, aleshores es va aixecar i va marxar del ple de la mateixa manera que ho va fer part del públic assistent, les representants de F de Figa i les membres de l’assemblea de la CUP.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
128Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
128Shares