Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

ERC conclou: existia la ‘Operació Catalunya’ i Rajoy coneixia les seves conspiracions per…

Comparteix
89Shares
Després de vuit mesos de treball amb importants lapses d'interrupció, la Comissió d'Investigació sobre l'ús partidista d'Interior sota el mandat de l'exministre Jorge Fernández Díaz, posa punt final el 31 de juliol. Partit Popular, PSOE i Ciutadans van pactar liquidar-després vetar les compareixences d'Alfredo Pérez Rubalcaba, el polèmic comissari Villarejo i Martín Blas, excap d'Afers Interns. Ara, els diferents partits polítics hauran de redactar les seves conclusions per separat per a, posteriorment, elaborar una resolució de manera conjunta. En aquest sentit, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha estat un dels primers a elaborar les seves conclusions i s'han pronunciat: culpables.

Segons un esborrany de les conclusions a què ha tingut accés ELPLURAL.COM, ERC sentència que, tot i que "les tasques d'aquesta Comissió d'Investigació" no s'han completat satisfactòriament donat el "prematur" tancament i l'absència de compareixents que van ser sol·licitats per alguns grups, queda "provada l'existència d'una 'policia Patriòtica' que seguint ordres polítiques va posar en marxa l'anomenada Operació Catalunya". Aquest pseudo-òrgan tenia com a objecte enarborar un entramat a través del qual es fabricaven informacions falses sobre polítics independentistes com Oriol Junqueras i / o Xavier Trias per tal de desacreditar-.

ERC assenyala també que, per tant, queda "provada l'existència d'una connivència entre la cúpula policial del ministre Fernández Díaz i determinats mitjans de comunicació" amb l ' "únic objectiu de perjudicar a partits polítics catalans i els seus dirigents".

També quedaria provat les "reunions mantingudes entre el ministre Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso" i la finalitat era "conspirar per influir en la conjuntura política catalana". Així mateix, l'esborrany de les conclusions resa que "no és descartable l'ús de fons reservats de l'Estat amb l'objectiu d'obtenir proves o finançar viatges i / o desplaçaments en el si de l'Operació Catalunya", i alhora que considera "alarmant" la "manca de control dins de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat" sobre possibles incompatibilitats dels seus membres -fent referència a la investigació que es va perpetrar sobre la fortuna generada pel comissari Villarejo-.
Comentaris
Comparteix
89Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari