Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Albiol veu “normal” que la Guàrdia Civil investigui un “cop d’estat” i ha expressat que…

Comparteix
322Shares
El president del PPC, Xavier García Albiol, ha expressat avui que és "absolutament normal" que s'investigui "la preparació d'un cop d'estat", en referència a la futura Llei del Referèndum mitjançant la qual el Govern pretén convocar la consulta sobiranista anunciada per a l'1 d'octubre. Ho ha dit després que la Guàrdia Civil hagi acudit aquest matí al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a requerir documentació sobre el cost i el muntatge de l'acte que JxSí va organitzar la setmana passada, amb la presència del Govern català en ple, per presentar els detalls de la llei.

En declaracions als mitjans al Parlament, Albiol s'ha mostrat "sorprès" pel fet que els membres de JxSí se exclamin per una cosa que el líder dels populars considera "pròpia de la democràcia i de l'Estat de dret". "Quan algú intenta donar un cop d'estat polític, les institucions democràtiques reaccionen", ha asseverat Albiol, qui veu "absolutament normal" que la Guàrdia Civil demani informació al TNC sobre "com es va pagar l'acte de preparació d'un cop d'estat" .

També ha recordat als diputats sobiranistes que la Guàrdia Civil ha actuat per un "mandat judicial" i que si això els "sorprèn" es deu al fet que "el seu model de Catalunya independent no encaixa molt bé amb la separació de poders".

Albiol ha carregat especialment contra el diputat sobiranista Lluís Llach, qui en roda de premsa ha expressat que l'actuació de la Guàrdia Civil el "retreu al postfranquisme". "Crec que aquest home estava més còmode durant el franquisme fent-se la víctima i creu que el franquisme encara perdura en el temps. Ha tingut un lapsus de 40 anys", ha sentenciat.
Comentaris
Comparteix
322Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari