Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Lluís Rabell a Puigdemont “el que vostès insinuen amb el seu projecte és una abolició de l’Estat de dret i…

Comparteix
0Shares

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut al Parlament per defensar que té “dret a nomenar i cessar els membres del Govern. És més, té la responsabilitat i l’obligació de fer-ho per diverses circumstàncies. I un Govern independentista com el nostre no té menys drets que un Govern autonomista”.

“Cap insult ni cap grolleria em distraurà de la responsabilitat que em pertoca i que assumiré amb totes les conseqüències”, ha remarcat, a més de demanar “moderació i calma” en les crítiques. Malgrat defensar que “Baiget ha fet una molt bona feina”, ha atribuït el seu cessament a una qüestió de confiança.

“La confiança és encara més necessària en un context com l’actual, d’assetjament per terra, mar i aire per part del Govern de l’Estat, dels seus socis parlamentaris, par part dels aparells de l’Estat i dels gran grups de comunicació, aquest que diuen que tenen mitjans de solvència contrastada”, ha afegit.
La intervenció de Puigdemont tampoc ha convençut Lluís Rabell, que ha comparat el president amb un “gran il·lussionista, com el David Copperfield”. “Si és incapaç de cohesionar el seu Govern com ho pensa fer amb la societat catalana?”, li ha preguntat, a més de recordar que “el seu referèndum no reuneix cap ni un dels estàndards internacionals per a ser reconegut com a tal. Vostès no parlen d’un referèndum, parlen d’una altra cosa”.

També l’ha acusat de “trepitjar drets democràtics” i ha afirmat que “el que vostès insinuen amb el seu projecte és una abolició de l’Estat de dret”. “Ningú al món avalarà una ruptura unilateral”, ha sentenciat.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari