Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Artur Mas “Barcelona ha perdut un alcalde compromès amb el referèndum i s’ha quedat amb una alcaldessa dubtosa”.

Comparteix
0Shares

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, no té cap dubte que l’1 d’octubre hi haurà urnes al carrerperò assegura que cal que la participació sigui “significativa” perquè el resultat sigui legítim. No ha dit una xifra de participació mínima, però sí ha concretat que “la participació ha de ser superarior a la del 2014”. En una entrevista a l’ARA TV, Mas ha reconegut que l’independentisme no compta amb una “majoria determinant”, però ha afegit “no sabem si tenim el 52 o el 54%. Això és el que intentem calcular”.

L’actual president del Partit Demòcrata també ha donat el seu parer sobre la destitució de Jordi Baiget com a conseller d’Empresa i Coneixement. I en aquest sentit, tot i que ha reconegut que li té una gran estima i el considera una persona d’una enòrme vàlua, ha defensat la decisió de Puigdemont: “Ple suport a les decisions del president siguin quines siguin”. “Puigdemont va fer el que havia de fer, prendre una decisió personal i assumir-la personalment”, ha afegit.

 

Sobre l’1-O i el paper de l’Estat, ha reconegut que ara “està més entrenat” –en referència al 9-N– però que “no tot depèn de l’Estat”. Per això, ha dit, la ciutadania té una gran força, “la força de doblegar un Estat que està actuant de forma absolutament antidemocràtica, innoble i vergonyant”.

Mas també ha dirigit les seves crítiques contra els comuns, i concretament contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: “Barcelona ha perdut un alcalde compromès amb el referèndum i s’ha quedat amb una alcaldessa dubtosa”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari