Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

ICETA “Colau es mantindrà fidel a l’unionisme i NO facilitarà el referèndum”

Comparteix
0Shares

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no preveu que el referèndum anunciat per l’1 d’octubre afecti al pacte de govern dels socialistes amb l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, perquè està convençut que la líder dels ‘comuns’ no farà res il·legal.

En una entrevista d’Europa Press, ha destacat que “és obvi que no s’estan donant les garanties pròpies d’un referèndum” a la consulta anunciada pel Govern, i ha recordat que ni tan sols s’ha convocat oficialment ni s’ha registrat la llei que ha emparar.

“Com se’ls pot demanar que es pronunciïn sobre una cosa que no existeix?”, S’ha preguntat, estenent aquesta mateixa qüestió a la resta de partits que no comparteixen el full de ruta de JxSí i la CUP.

Puntualitza que la consulta que promet el Govern “no és un referèndum, és un simulacre” que no pot celebrar-se perquè és il·legal, i considera que s’està intentant responsabilitzar ajuntaments i culpar a la resta de partits per no assumir un fracàs.

“Amb el referèndum intenten crear problemes en altres partits, com es veu amb els ‘comuns’ ia la insistència sobre què faran”, com també ell ho constata en una pressió que tracten de traslladar als alcaldes socialistes, el que fa pensar si l’objectiu real d’aquest procés és la independència o l’intent de dominar l’agenda política, ha considerat.

UN ALTRE 9N

Iceta creu que l’única cosa que podria haver-hi l’1-O és una nova consulta participativa com la del 9 de novembre de 2014, però en aquell llavors ni l’Ajuntament de Barcelona ni cap altre va haver de col·laborar perquè era una mobilització ciutadana i no una votació vinculant: “Ara passaria el mateix”.

Per això, no creu que es trenquin pactes municipals com el de Barcelona i el de Girona, on el PSC comparteix govern amb el PDeCAT, i recorda que tots aquests acords es van fer en clau local i buscant el benefici dels ciutadans.

“Ens posem d’acord en un pla d’actuació municipal i, en les qüestions que tenen a veure amb debats de política catalana, cada partit manté la seva autonomia i llibertat”, com es va evidenciar la setmana passada a l’Ajuntament de Barcelona davant d’una moció del PP contra l’1-O, que el PSC va donar suport i els ‘comuns’ van rebutjar.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari