Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[Rajoy Referèndum] “disbarat que va contra les lleis de la història i del nostre futur”.

Comparteix
0Shares

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha participat aquest dissabte a la cimera del G-20 celebrada a Hamburg on s’han reunit els principals països industrialitzats i emergents sota la bandera de la cooperació internacional. En especial, climàtica i comercial. En la compareixença, després d’una “valoració positiva” del G-20, Rajoy no ha pogut evitar les preguntes sobre Catalunya. Ha titllat el referèndum de “disbarat que va contra les lleis de la història i del nostre futur”.

I no ha dubtat tampoc a criticar que “hi ha persones que estan fent molt mal i que estan planejant coses que són absolutament absurdes”. Sense donar noms però amb els noms al cap, ha instat a recuperar “el sentit comú”, ja que entén que el referèndum no compta amb “cap tipus de suport” de la comunitat internacional. Però per si de cas el tingués, ha recordat una vegada més que no autoritzarà un referèndum perquè és “il·legal”. Alhora, ha justificat la seva posició d’immobilisme amb la reiteració que no és competència seva, sinó del Congrés i de la resta de l’Estat.

Tot i tenir la llei com a escut, ha evitat avançar si preveu o no recórrer a l’article 155 de la Constitució, que suposaria la suspensió de l’autonomia. “Faré el contrari del que està fent Puigdemont, que s’està liquidant la Constitució espanyola i la llei. Jo no sóc capaç de fer qualsevol cosa i no faré res fora de la llei”, ha afegit. Unes paraules que han donat peu a una recomanació ja àmpliament coneguda: “El que hauria de començar a fer la Generalitat és seguir la llei i fer les coses legalment.”

L’exemple d’Espanya
Davant l’impacte internacional de la sisena cimera del G-20, Rajoy no ha desaprofitat l’ocasió per posar Espanya com a exemple de creixement econòmic i creació d’ocupació. Tot plegat, considera que és fruit de les reformes econòmiques aplicades, així com del lliure comerç que genera “un creixement fort, inclusiu, equilibrat i sostenible”. De la mateixa manera, el ministre d’Economia i Finances, Luis de Guindos, ha defensat que el creixement d’Espanya comença a “ser més una pauta que no una excepció.”

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari