Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El PP adverteix que convocar l’1-O seria “un delicte flagrant”

Comparteix
0Shares

 

Els populars confien que hi haurà més independentistes amb dubtes sobre el referèndum com l’exconseller d’Empresa jordi Baiget.

El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha advertit al Govern que, després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que decreta inconstitucionals les partides dels pressupostos que es destinen a finançar el referèndum, convocar la consulta seria un “delicte flagrant”. En una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’, el dirigent popular ha apuntat que la resolució que el tribunal va adoptar aquest dimecres és “la major garrotada” a l’independentisme català “en dècades”. “Convocar [el referèndum] avui després de la sentència del TC és un delicte flagrant i ja no val amagar-se dient que es desconeix”, ha assenyalat.

Maroto s’ha mostrat convençut que hi haurà “més independentistes” que no voldran formar part del Procés de la mateixa manera que l’exconseller Jordi Baiget, a qui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va cessar per expressar dubtes sobre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. “Coneixerem molts més Jordis Baiget d’aquests independentistes que diuen: ‘Escolta, jo sóc molt independentista però com em pot caure una sanció i el meu patrimoni està en joc, ja no vull ser part d’aquest projecte”, ha remarcat.

Maroto ha afirmat que el Govern espanyol “sap molt bé” què fer davant aquest conflicte amb Catalunya, al mateix temps que ha assegurat que, en el cas que finalment es convoqui el referèndum, “cal tenir una resposta contundent” però “prudent”. L’ARA ja va avançar que l’executiu de Mariano Rajoy es decanta per no fer servir la força si no pot evitar l’1-O. Fins llavors, això s, esgotarà la via judicial contra la votació.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari