Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El PIB passa de la independència: Catalunya creix més i millor que la resta d’Espanya

Comparteix
0Shares
L'economia catalana no es deixa intimidar pel procés sobiranista. Creix més i millor gràcies al seu potent sector exterior i de la indústria. Ho diu un recent informe del BBVA.
Els núvols negres que planaven sobre el territori de Catalunya a la calor del procés sobiranista no han descarregat la seva fúria en termes de creixement econòmic. Al contrari. El servei d'estudis del BBVA acaba de publicar un informe en què recorda que Catalunya va créixer en 2016 un 3,5%, per sobre de la mitjana d'Espanya. I el que no és menys rellevant, aquest any el seu PIB seguirà avançant per sobre de la resta del país. Fins i tot, les exportacions tornen a augmentar de forma significativa després de travessar un sot en els trimestres centrals de l'any passat.
Què vol dir això? Doncs que el PIB de Catalunya -malgrat de la inestabilitat política- està veient com el seu creixement s'ha accelerat durant el primer semestre de l'any, en línia amb la resta d'Espanya. Segons les seves estimacions, l'avanç haurà estat del 0,9% trimestre sobre trimestre, fet que mostra un creixement intertrimestral anualitzat situat entre el 3,5% i el 4%.


 
Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari