Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“REFERÈNDUM” La premsa espanyola contraataca

Comparteix
0Shares

Els dos actes que va fer ahir el govern, amb col·laboració de la CUP, per explicar la llei del referèndum i els detalls de la seva organització han provocat una reacció furibunda a la premsa de Madrid. Tots els grans diaris li dediquen un lloc preferent a les portades i també els editorials. ‘Cop a la democràcia’, ‘disbarat jurídic’ o ‘llei fraudulenta’, són alguns dels qualificatius que fa servir la premsa per a descriure la llei.

Tot seguit us oferim un resum de les informacions d’El Mundo, El País, La Razón i l’ABC.

Els dos actes que va fer ahir el govern, amb col·laboració de la CUP, per explicar la llei del referèndum i els detalls de la seva organització han provocat una reacció furibunda a la premsa de Madrid. Tots els grans diaris li dediquen un lloc preferent a les portades i també els editorials. ‘Cop a la democràcia’, ‘disbarat jurídic’ o ‘llei fraudulenta’, són alguns dels qualificatius que fa servir la premsa per a descriure la llei.

Tot seguit us oferim un resum de les informacions d’El Mundo, El País, La Razón i l’ABC.

El Mundo obre la portada amb una fotografia de l’acte al TNC. ‘Puigdemont presenta la llei que deroga l’estat a Catalunya’, és el titular. El diari també li dedica l’editorial: ‘Un cop que aviva el risc de fractura social a Catalunya’. Al text, s’explica que la unilateralitat vulnera la legislació espanyola i col·loca la ciutadania catalana en una ‘situació molt greu’. El Mundo qualifica de ‘políticament irresponsable i èticament inacceptable’ que Puigdemont cedeixi a les demandes de la CUP i ‘obligui als catalans a decidir entre Catalunya i Espanya’. El diari assegura que el referèndum serà ‘un cop encobert que pretén trossejar la sobirania nacional’. En aquest sentit, avisa que el govern espanyol té tota la força de la llei per evitar la consulta. ‘El que inclou el recurs de l’exèrcit, tal com va suggerir Cospedal‘, afegeix.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari