Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El líder nord-coreà assegura que el projectil llançat el 4 de juliol era un “regal per als bastards americans”

Comparteix
0Shares

Corea del Sud i els Estats Units han dut a terme assajos conjunts amb míssils balístics en resposta al projectil intercontinental llançat dimarts pel líder nord-coreà Kim Jong-un. La demostració de força dels dos aliats ha consistit en el llançament de múltiples míssils en direcció al mar del Japó i l’ordre l’ha donat el nou president sud-coreà, el progressista Moon Jae-in, acordada amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump.

El govern de Seül ha explicat que les proves són per donar resposta a “l’última provocació” de Corea del Nord, que el 4 de juliol -Dia de la Independència dels Estats Units- va decidir llançar un míssil intercontinental amb capacitat per arribar a territori nord-americà. Amb paraules de Kim Jong-un, el test era un “regal per als bastards americans” en la seva diada nacional. El líder nord-coreà també ha assegurat que el míssil tenia capacitat per transportar caps nuclears, cosa que els experts posen en dubte.

Aquesta nova prova suposa un enorme avanç en el programa armamentístic del règim de Corea del Nord i va causar dimarts, un cop més, la condemna de la comunitat internacional.

En aquest sentit, el secretari d’estat dels EUA, Rex Tillerson, ha insistit en la necessitat d’una “acció global” per aturar l'”amenaça mundial” que suposa el desenvolupament del programa nuclear nord-coreà. L’ambaixadora nord-americana a les Nacions Unides, Nikki Haley, ha sol·licitat una reunió d’urgència del Consell de Seguretat per tractar el tema.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari