Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Santi Vila sobre el cessament de Baiget: “Tots sabem el que estem fent”

Comparteix
0Shares

En la presa de possessió de Vila com a nou conseller d’Empresa i Coneixement, Puigdemont agraeix a Baiget la dedicació i la lleialtat després d’una decisió “que no ha estat fàcil”.

El fins ara conseller de Cultura, Santi Vila, ha pres possessió aquest dimarts al Palau de la Generalitat del càrrec de conseller d’Empresa i Coneixement, en substitució de Jordi Baiget,destituït aquest dilluns pel president Carles Puigdemont després d’haver posat en dubte la viabilitat del referèndum del 1 d’octubre.

En l’acte de presa de possessió de Vila, Puigdemont ha agraït a Jordi Baiget la seva feina al capdavant de la conselleria, i n’ha destacat “l’honorabilitat, la dedicació i la lleialtat”. Puigdemont ha admès, però, que no era “un dia d’alegria”, per una decisió “que com saps, no és fàcil.

Santi Vila assumeix per “disciplina” el què pugui passar

Entrevistat abans de la presa de possessió per Mònica Terribas a “El Matí de Catalunya Ràdio”i per Núria Solé a “Els Matins” de TV3, el nou conseller d’Empresa i Coneixement ha admès que la destitució del seu antecessor a la conselleria ha estat una decisió “que pot crear mal gust de boca” i que fins i tot ” es pot pensar que és injusta“, però que està justificada per la situació política i que corresponia només al president:

“L’evolució ideològica del govern no s’ha mogut ni un mil·límetre. És un tema de pèrdua de confiança del president cap a Baiget. Procurem que el president ens senti a prop per poder influir en les seves decisions.”

Vila, que ha revelat que fa “molt poques passes importants políticament” sense haver-les consultat abans amb Artur Mas, ha dit que assumeix la responsabilitat que li ha demanat Puigdemont, i ha afegit que també assumeix el què li pugui passar com a conseller:

“Tots sabem el que estem fent i en quines circumstàncies ho estem fent i, per tant, si això té conseqüències penals per les nostres persones les haurem d’assumir amb disciplina, plenament conscient que seria molt injust que passés.”

“És humà que els consellers tinguem por, però no és acceptable des del punt de vista ètic i polític que ens deixem guanyar per la por. Podem expressar els nostres dubtes, però no ens hem de deixar guanyar per aquestes angoixes.”

“Fixeu-vos que és una situació insòlita, perquè en un país civilitzat, en una democràcia de qualitat  allò correcte seria que el govern d’Espanya i el de Catalunya acordessin com es fa un referèndum.  Aquí l’única resposta que tenim a les inquietuds polítiques de la nostra societat és l’amenaça, l’advertiment d’atacar-nos amb la força de la llei, amb la força de la justícia, malinterpretant i distorsionant l’esperit constitucional, per tant aquesta situació és agressiva i violenta.”

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari