Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El govern espanyol envia una carta els ajuntaments per advertir-los : “no poden col·laborar amb el referèndum”

Comparteix
0Shares

La missiva, signada pel secretari d’Estat d’Administracions Territorials, afirma que la consulta és il·legal i trenca amb la constitució espanyola i l’estatut.

El govern espanyol ha enviat una carta d’advertència als secretaris d’ajuntaments i interventors, que són els responsables jurídics i econòmics dels municipis, afirmant que el referèndum del primer d’octubre és il·legal perquè incompleix la constitució espanyola i l’estatut.

‘L’adequat respecte a aquests pronunciaments del Tribunal Constitucional incideix directament en l’exercici de les funcions que vostè té encomanades, en matèria de fe pública, emissió d’informes jurídics i assessorament legal preceptiu’, escriu el govern espanyol.

La carta, signada pel secretari d’Estat d’Administracions Territorials espanyol, Roberto Bermúdez de Castro, ha estat enviada a tots els ajuntaments, diputacions i consells comarcals.

El text explica que la Generalitat vol apropiar-se de competències de l’estat per organitzar el referèndum, com ara confeccionar un cens, una sindicatura electoral, etcètera.

Castro escriu que es posa a disposició dels funcionaris per evitar qualsevol incompliment de les advertències fetes pel TC espanyol. La carta suposa un nou pas de Moncloa per ha pressionar el cos funcionarial de cara a l’1-O. Cal recordar que la setmana passada es va saber que la Guàrdia Civil està fent interrogatoris de treballadors públics per esbrinar els preparatius de la consulta.

Vilaweb.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari