Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El capellà de l’Hospitalet vincula el procés amb l’avortament i l’homosexualitat

Comparteix
0Shares

El polèmic capellà de l’Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester,  sempre polèmic per les seves declaracions feixistes i homòfobes ha concedit una entrevista a Nació Digital.

En relació a la seva homilia del passat 24 de juny, en què Ballester va criticar amb duresa l’homosexualitat dient que era un pecat molt greu i va ser sancionat, obrint-li un expedient sancionador:  -Si per fer una consideració moral -no legal ni jurídica- sobre un determinat comportament fet a l’homilia d’una missa catòlica, el poder polític pot expedientar administrativament un capellà, és que hem entrat en una dinàmica de persecució estalinista per reduir l’Església a Catalunya al silenci. Miri, l’homilia és un gènere oratori molt singular. Jo vaig fer una consideració moral sobre el pecat, que no és un concepte jurídic sinó moral. Si a un capellà se li nega la possibilitat de fer una consideració moral, estem conculcant la llei de llibertat religiosa.

I arriba el moment en què compara el procés amb l’homosexualitat i amb la falta de valors catòlics. I és que en ser preguntat pel periodista com veu el catolicisme a Catalunya i si el procés és revolucionari, el rector Ballester s’esplaia:

-És un tema complex. Fa cinquanta o seixanta anys, Catalunya era catòlica. Abans, el bisbe Torras i Bages explicava que quan anava pels pobles sempre trobava les famílies resant. Tot això ha canviat. No hem transmès la fe als fills. Amb la prosperitat econòmica, molta gent pensa que tot depèn de nosaltres. Miri, jo crec que en aquests moments hi ha por. L’evolució històrica fa que la predicació de l’Evangeli i l’evolució del món van a un xoc de trens. El sermó sobre l’Orgull Gai i l’homosexualitat ho demostra. El món no suporta que hi hagi una instància que no estigui al servei del poder i estableixi criteris sobre la veritat i la mentida.

-Home, si arribés només fins a Mas, o fins i tot a Junqueras, potser no. Però, amb la CUP, té elements de procés revolucionari que pot portar a una ruptura social i a ferides greus. El nou Estat català o la nova República catalana porta amb ella forces revolucionàries i ve amb la ideologia de gènere, una idea esbiaixada de família i l’avortament.    

 

FONT: NACIO DIGITAL

 

 

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari