Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“ARA” Puigdemont cessa Baiget pels seus dubtes sobre el referèndum

Comparteix
0Shares

Jordi Baiget ja no és conseller d’Empresa i Coneixement. Així ho ha decidit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l’ha cessat després dels dubtes expressats sobre el referèndum. En una entrevista a El Punt-Avui, Baiget havia afirmat que les pressions de l’Estat podrien provocar que la votació de l’1 d’octubre es convertís en una segona edició del 9-N. “Probablement no podrem fer el referèndum, i haurem de fer una cosa diferent”, havia expressat Puigdemont.

Puigdemont actua amb determinació just el dia abans de presentar les garanties de la votació del referèndum. Això es produirà aquest dimarts en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, havia fet costat a Baiget aquest dilluns al migdia. “Arribarem fins al final amb el conseller al Govern”, havia afirmat la portaveu de la formació nacionalista. Hores després, el president de la Generalitat no ha dubtat a rellevar el conseller, considerat molt proper a Artur Mas.
“Jo crec que no m’he comportat de manera deslleial”, ha assegurat Baiget aquest migdia. Durant la reunió del comitè nacional del PDECat, el ja exconseller d’Empresa ha justificat les seves paraules, però no ha estat suficient per mantenir el càrrec. Vila, que el succeirà, pot mantenir el càrrec fins passat el referèndum, segons fonts consultades per NacióDigital. “El president no té per què nomenar successor”, sostenen aquestes mateixes fonts.
Vila, aquesta mateixa tarda, s’ha presentat com a “molt compromès” amb el projecte de Puigdemont. El conseller de Cultura és un dels principals suports del president dins l’executiu, i en el seu moment se li va oferir com a secretari general de la Presidència.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari