Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Ada Colau dubta que es pugui fer un referèndum en condicions

Comparteix
0Shares

Ada Colau demana responsabilitat i prudència al govern, i dubta que, amb el temps que falta, es pugui fer un referèndum en condicions. En una entrevista a “El Periódico”, l’alcaldessa de Barcelona fa aquesta reflexió sobre l’1-O:

Sembla difícil que en tan poc temps es donin totes les garanties per celebrar un bon referèndum: convocar-lo amb suficient antelació perquè hi hagi una bona campanya, que hi pugui participar tothom, que hi hagi debats serens en igualtat de condicions, amb seguretat, amb un cens…”

Colau entén que moltes persones tinguin pressa, però acusa Junts pel Sí de voler tirar pel dretper complir els seus compromisos electorals:

“Entenc la impaciència d’alguns, perquè el bloqueig del PP és exasperant, però tirar milles amb el referèndum no és eficaç”

L’alcaldessa explica a l’entrevista que s’esperarà a saber els detalls de la votació per decidir si hi col·laborarà cedint locals municipals, però avisa que no posarà els funcionaris en un compromís:

“Com a alcaldessa no posaré en perill la institució ni cap funcionari que pugui trobar-se en una situació de risc o de compromís. Puc dir fermament que això no es produirà (…) L’Ajuntament estarà encantat de facilitar la participació, en un referèndum o en altres mobilitzacions, però si hi ha inseguretat o incertesa no demanaré mai a cap funcionari públic que es posi en una situació compromesa”

L’alcaldessa de Barcelona també assenyala que està predisposada a votar l’1 d’octubre, i ha deixat clar que el referèndum no serà com el 9N, perquè diu que “han passat moltes coses”des d’aleshores.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari