Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Segons ‘La Vanguardia’,el 71,7% de catalans està d’acord amb convocar el referèndum

Comparteix
0Shares

El 71,7% de catalans està d’acord amb el fet que finalment es convoqui el referèndum, segons una enquesta que publicarà demà La Vanguardia. En sentit oposat, un 24,3% no hi estan d’acord, mentre que un 4% no sap o no contesta.

Dels partidaris de la convocatòria del referèndum, el 58,4% reclamen al govern espanyol que l’acordi, seguint el model escocès, però la xifra s’ha reduït des del 66% que tenien aquesta exigència al mes d’abril, segons el sondeig de llavors. Ha crescut en canvi el nombre dels qui ja aposten directament per convocar el referèndum de forma unilateral. Si a l’abril, el 28,8% apostaven per aquesta opció com a preferida, ara ja ho fa el 37,8 per cent.

Un 62% de los consultats pensa a més que el govern espanyol hauria de permetre la consulta unilateral quan aquesta es convoqui, en comptes d’anar als tribunals. L’opció repressiva de l’Estat té a Catalunya un suport social molt petit. Només el 16,6% dona suport a la judicialització, i la suspensió de l’autonomia només troba suport en un 10,8%. El 54% dels catalans està disposat a anar a votar l’1 d’octubre.

Pel que fa a percentatges, el “Sí” s’imposaria amb un 42,5% al “No”, que restaria amb un 37,6%.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari