Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“REFERÈNDUM” 500 alcaldes donen suport al referèndum de l’1-O

Comparteix
0Shares

Més de 500 alcaldes s’ha congregat aquest dissabte al migdia al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) per mostrar el compromís del món local amb el referèndum de l’1 d’octubre. L’escenificació pretén servir com a retrat plural del suport municipal a la consulta vinculant. Els organitzadors -l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (AMI)- han triat persones de tots els partits per tal que intervinguin en públic. La fotografia que es buscarà aquest dissabte recorda aquella imatge unitària del 4 d’octubre del 2014, quan centenars d’alcaldes van entregar a la Generalitat les mocions aprovades a favor del 9-N.

En l’acte a la UB no hi són batlles del PSC, tal com estava lligat en un principi, perquè encara no es coneixen les garanties de la votació que han de fer públiques dimarts Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, que avui acompanyen els representants del món local. A banda del president i del vicepresident, els alcaldes que tenen un paper destacat són: Agnès Ferré (Bisbal del Penedès, PDECat), Cori Montlleó (Ulldemolins, Demòcrates de Catalunya), Bartomeu Baqué (Bolvir, Cerdanya Endavant), Estefana Rufach (Os de Balaguer, ERC), José María Osuna (Ripollet, CUP), Lluís Soler (Deltebre, PDECat), Montse Venturós (Berga, CUP) i Juli Fernández (Sabadell). Aquest últim és el representant de la ciutat més gran governada per un executiu independentista.

Els alcaldes han presentat diferents arguments per justificar el referèndum de l’1 d’octubre. En la seva intervenció, l’alcalde de Ripollet, José María Osuna, ha exposat que el dia de la consulta “tant la gent del sí com del no anirà a votar”. “El referèndum és un acte de normalitat democràtica”, ha afegit.

L’encarregat de llegir el manifest serà Antoni Morral, que va ser alcalde de Cerdanyola del Vallès entre el 2003 i el 2009. Morral va ser expulsat del seu partit després de les eleccions plebiscitàries del 27-S, en les quals va fer campanya a favor de Junts pel Sí.

 

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari