Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VIDEO” Tensió al ple de Jaén per la independència de Catalunya

Comparteix
0Shares

Tensió en el ple de l’Ajuntament de Jaén per una moció referent a Catalunya. El text presentat per la regidora no adscrita en l’Ajuntament de Jaén, Salud Anguita, en contra de la independència de Catalunya i a favor de suspendre l’autonomia de la Generalitat, ha provocat moments de tensió en el ple celebrat aquest dijous. El succés ha acabat amb l’ordre de l’alcalde, Javier Márquez (PP), de desallotjar diverses persones del públic, alguns membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), que s’han mostrat en contra de la moció i que han exhibit cartells a favor del referèndum i una estelada.

El moment més tens ha estat quan el diputat ha acabat de llegir la moció i ha estripat una “papereta secessionista”. Aleshores membres del públic s’han aixecat amb pancartes a favor del referèndum i una estelada. La tensió ha anat pujant fins que els crítics amb la moció han estat desallotjats de al sala.

Ha estat el secretari general de VOX, Javier Ortega, l’encarregat de llegir aquesta moció que havia estat registrada per la regidora Salud Anguita, que recentment s’ha afiliat a l’esmentada formació política. La moció finalment ha sortit aprovada amb els vots del grup municipal popular i de dos dels tres regidors no adscrits, mentre que Jaén en Común i PSOE han votat en contra, i el tercer regidor no adscrit s’ha abstingut.

Des del PSOE s’ha defensat la legalitat i la Constitució, mentre s’ha criticat que s’hagi portat una moció d’aquest tipus al ple, ja que no és el lloc idoni, i l’únic al que es contribueix és a “generar crispació”. També des de Jaén en Común s’ha rebutjat lamentant que Anguita no opti per portar al ple problemes de la ciutat i dels seus veïns abans que aquest tipus de qüestions.

En el text de la moció es demana que s’apliqui l’article 155 de la Constitució davant del “cop d’Estat institucional secessionista de la comunitat catalana”.

Pancarta a favor del referèndum

Davant això, i després de donar Salud Anguita la paraula a Javier Ortega, entre el públic, amb una pancarta en la qual es llegia “Democràcia és que els pobles decideixin el seu futur”, s’han aixecat veus contra la regidora a qui han dit “mercenària”. Ha estat en aquest moment quan l’alcalde ha ordenat el desallotjament i ha crescut la tensió quan Ortega ha mostrat als desallotjats un exemplar de la Constitució Espanyola.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari