Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Imputat el responsable de finances del Vaticà per presumpta pederàstia

Comparteix
0Shares

La policia de l’estat de Victòria, a Austràlia, ha acusat formalment d’abusos sexuals a menors el responsable de finances del Vaticà i cap de l’Església catòlica australiana, el cardenal George Pell. La policia, que el va interrogar a Roma el mes d’octubre, ha parlat de moltes acusacions. Ho explica el cap de la Policia de Victòria, Shane Patton:

“El cardenal Pell s’enfronta a múltiples càrrecs d’abusos sexuals. Hi ha diversos denunciants pel que fa a aquestes acusacions”

Al cardenal imputat l’han citat a declarar el 18 de juliol davant del tribunal. Els fets que s’investiguen impliquen Pell quan era capellà a finals dels 70 i, uns anys després, quan ja era arquebisbe a Melbourne.

En un comunicat, el cardenal ha rebutjat enèrgicament les acusacions. La comissió d’investigació ordenada pel govern australià va posar de manifest que des de la dècada dels 80 hi va haver més de 4.500 denúncies silenciades. El cardenal només admet haver “fallat” en el control dels religiosos pedòfils. I atribueix les acusacions a una campanya de difamació.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari